Kimi Räikköseltä tiukka vaatimus Alfa Romeolle: ”painajaismaiset” kisat selvitettävä – ”Meidän täytyy siivota sotkut”

Kesätauon jälkeen laihoille tuloksille jäänyt Kimi Räikkönen haluaa F1-tiiminsä Alfa Romeon selvittävän, mistä yhtäkkinen tason romahtaminen johtuu. Suomalaiskuski ottaa myös osan syystä omaan niskaansa.

Räikkönen on jäänyt ilman pisteitä jo neljässä kisassa peräkkäin. Näistä ensimmäinen viikonloppu Belgiassa vaikutti kuitenkin lupaavalta siihen asti, kunnes Red Bullin Max Verstappen törmäsi Alfa Romeoon heti kisan lähdössä.

Sen jälkeen auto ei ole ollut iskussa Italiassa, Singaporessa ja Venäjällä. Räikkönen vaatiikin Alfa Romeolta kunnon analyysia tapahtuneesta.

– Meidän täytyy saada käsitys neljästä viime kisasta. Ne ovat olleet painajaismaisia, ja meidän täytyy selvittää, mikä on mennyt vikaan ja missä, siivota sotkut ja ymmärtää juttuja, Räikkönen vaatii F1.comin mukaan.

– Minusta meillä on ollut vain Spassa jotenkin hyvä vauhti. Muiden kanssa on ollut enemmän tai vähemmän taistelua.

Mukaan on mahtunut myös ei-teknisiä mokailuita, joista Räikkönen on itse tehnyt osan. Monzassa ja Singaporessa hän ajoi seinään aika-ajossa. Venäjällä puolestaan varaslähtö toi rangaistuksen heikon vauhdin lisärasitteeksi.

– Tietysti kisa oli minun vikani, mutta lopulta pääsimme takaisin kisaan turva-autojen takia, mutta valitettavasti meillä ei ollut tarpeeksi vauhtia.

– Pystyimme vain roikkumaan Toro Rossojen perässä, ja toisen jätkän ohi pääsin periaatteessa vain siitä syystä, että he taistelivat keskenään, ja hän meni leveäksi, Räikkönen toteaa Pierre Gaslyn ohittamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat