Ferrarin erikoiset tiimiradiot hämmästyttivät, Charles Leclerc avasi selkkausta – "Minun täytyy puhua tallin kanssa"

Venäjän osakilpailun ensimmäisillä kierroksilla nähtiin erikoinen tilanne, kun lähdössä kärkeen singahtanutta Sebastian Vetteliä komennettiin päästämään Charles Leclerc takaisin kärkipaikalle. Leclerc avasi Ferrarin taktiikkaa kisan jälkeen.

Kolmannesta lähtöruudusta kilpailuun startannut Vettel sai erinomaisen lähdön ja nousi upeasti kärkipaikalle ohi Leclercin. Muutamaa kierrosta myöhemmin alkoi Ferrarin tiimiradiossa kuitenkin sadella erikoisia viestejä siitä, että Vettelin olisi päästettävä Leclerc takaisin kärkeen.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, kun Vettel kiihdytti vauhtiaan ja kasvatti eroaan tallitoveriinsa tasaisesti. Myös Leclerc kävi tallin kanssa keskusteluja tilanteesta, mutta ei saanut toivomiaan vastauksia. Leclerc avasi tallin lähtötaktiikkaa heti kilpailun jälkeen.

– Luotan aina tiimiin, mutta taktiikkanamme oli antaa imuapua, jotta olisimme kärjessä suoran päätteeksi, ja niin tapahtui. Minun täytyy puhua tallin kanssa, jotta tiedän paremmin tilanteen, Leclerc kommentoi Paul di Restan ratahaastattelussa.

Leclerc palasi kärkipaikalle kuitenkin varikkopysähdyksien yhteydessä, mutta Vettelin ja George Russellin keskeytyksien aiheuttamien turva-autoepisodien myötä Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas nousivat Leclercin edelle, joten hän jäi kilpailussa lopulta kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat