Kimi Räikkönen olikin Ferrarin lellikki? Bernie Ecclestonelta erikoinen lausunto Vettelin F1-mestaruuden torpedoinnista

Ferrarin suurin virhe F1-mestaruustaistelussa olikin Kimi Räikkösen liiallinen suosiminen Sebastian Vettelin kustannuksella, väittää sarjan entinen mahtimies Bernie Ecclestone.

Videolla parhaita paloja Kimi Räikkösen päättyneeltä Ferrari-uralta.

LUE MYÖS: Kimi Räikkönen povaa Sauberilla yllätystä – nauttii keskikastin taistelusta selvän syyn takia 

Vettel oli vielä alkusyksyyn asti mukana kuskien mestaruusjahdissa, mutta Mercedeksen Lewis Hamiltonin raju isku loppukaudesta käänsi kamppailun brittikuljettajalle.

Sekä Mercedes että Ferrari tekivät kauden mittaan päätöksiä, jotka suosivat mestaruudesta kamppailleita kuljettajiaan, mikä taas haittasi Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen kisaamista.

Ecclestonen mukaan Ferrari kuitenkin kohteli kuskejaan liian tasavertaisesti, mikä saattoi maksaa Vettelille viidennen MM-tittelin.

– Lewisista tuli ansaitusti maailmanmestari, ja Sebastianista ei-ansaittu kakkonen, Ecclestone sanoo saksalaiselle Auto Bild -lehdelle.

– Lewis oli mahtava, mutta hänellä oli myös tallin täysi tuki. Samaa ei voi sanoa Sebastianista, hän jatkaa.

Marchionnen kuolema sekoiti Ferrarin päätöksenteon

Ecclestonen mukaan Ferrari ajautui sekasortoon puheenjohtajansa Sergio Marchionnen kuoleman takia. Yhtäkkiä alkoi tulla outoja taktisia virheratkaisuja.

– Ulkopuolelta tuli sellainen kuva, että Ferrari teki enemmän Kimi Räikkösen kuin Sebastianin hyväksi. Vettel oli uhri, ei syyllinen, Ecclestone täräyttää.

– Jos Ferrari olisi tukenut häntä yhtä hyvin kuin Mercedes tuki Lewisia, Sebastianista olisi myös voinut tulla mestari. Tiimin pitää tukea mestarikandidaattiaan ilman kompromisseja. Juuri niin Mercedes teki, mutta Ferrari ei valitettavasti tehnyt.

McLaren sössi vuoden 2007 mestaruuden Kimille?

Ecclestone ei kiistä Vettelin omien virheiden vaikutusta MM-taistelun kaatumiseen. Tähänkin hänen mukaan on osasyy tallin tekemissä päätöksissä.

– Se on totta, mutta pitää kysyä myös, että miksi? Tallin pitää vahvistaa kuskia, ei heikentää häntä, Ecclestone linjaa.

Jean Todt oli aikoinaan (Ferrarilla) täysin Michael Schumacherin takana. Mutta jos kuski ei tunne tallin tukea, virheiden määrä kasvaa. Useimmiten sen tapahtuu pään sisällä.

– Lewis ei ollut niin rauhallinen vuonna 2016, kun hänen piti taistella Nico Rosbergia vastaan. Vuonna 1986 Williams hävisi mestaruuden, koska heillä oli Nigel Mansell ja Nelson Piquet huolehdittavanaan, ja Alain Prost hyötyi silloin siitä. 2007

Fernando Alonsosta olisi helposti tullut mestari, jos Ron Dennis ja McLaren olisivat puuttuneet peliin tulokaskuski Lewis Hamiltonin kanssa. He eivät tehneet niin, joten Kimi Räikkönen pystyi voittamaan, Ecclestone listaa.

88-vuotiaan Ecclestonen mukaan Vettel voi yhä ponnistaa viidenteen mestaruuteensa Ferrarilla.

– Minulla ei ole mitään epäilyksiä siitä. Mutta hän tarvitsee siihen myös Ferrarin tukea, Ecclestone jatkaa.

Ensi kaudella Vettelin tallikaverina ajaa Räikkösen sijaan nuori Charles Leclerc.

Lue myös:

    Uusimmat