Kimi Räikkönen lähtee F1-viikonloppuun täysin sokkona – osoitti huiman kokemuksensa kylmänviileällä lausunnolla: "Se on yleensä aika lähellä oikeaa"

F1-kausi jatkuu kahden viikon takaisen Qatarin GP:n jälkeen Saudi-Arabiassa, ja kyseessä on vuoden 1970 jälkeen ensimmäinen kerta, kun F1:ssä ajetaan kaksi peräkkäistä osakilpailua täysin uusilla radoilla.

Qatarin GP:n näyttämönä toiminut Losailin rata valmistui sentään jo 17 vuotta sitten, mutta Jeddassa, Saudi-Arabiassa FIA sai tarkastettua upouuden radan vasta juuri ennen GP-viikonlopun alkua.

Rata on niin uusi, ettei esimerkiksi Alfa Romeolla ole sitä ollenkaan simulaattorissaan. Kimi Räikkönen on nähnyt ennen viikonloppua vain ratakartan.

– Kartalla näyttää siltä, että mutkia on paljon – niitä on ehkä kolmisenkymmentä – mutta vähintään puolet niistä eivät ole mutkia.

Ennakkoarvioiden mukaan huippunopeudet Saudi-Arabiassa nousevat pitkälti yli 300 kilometrin tunnissa. Keskinopeudenkin pitäisi olla yli 250:n. Tätä kovempia lukemia nähdään vain Monzassa.

– Miten opettelet radan? Räikköstä haastatellut Will Buxton kysyi.

– Toivomalla parasta ja hyvällä tuurilla, suomalaiskonkari veisteli.

Jos ennätyksellisestä 347 GP-startin kokemuksesta on joskus hyötyä, niin nyt.

– Esimerkiksi viime kisassa en edes kävellyt rataa ympäri. Jos jarruttaa 50–100 metriä ennen mutkaa – riippuu vähän vauhdista – se on yleensä aika lähellä oikeaa. Niin kauan kuin näkee, mihin suuntaan mutka kääntyy, sen pitäisi olla ihan ok.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja