Mainos

Kim Jong-Ilin omaisuus: 17 asuntoa

Korean demokraattisen kansantasavallan, siis tutummin Pohjois-Korean, johtaja Kim Jong-Il omistaa paitsi maailman suurimman konjakkikokoelman, myös 17 eri asuntoa.

Korean demokraattisen kansantasavallan työväenpuolueen pääsihteeri Kin Jong-Il omistaa omapäisten johtajanelkeiden lisäksi useita asuntoja ja muuta materiaa. Ranker.com listasi Jong-Ilin maalliset mahtailunkohteet.

17 kotia

Jong Il omistaa 17 eri asuntoa. Osa asunnoista on yhdistetty toisiinsa sekä miehen käyttämiin toimistoihin maanalaisilla tunneleilla.

Jong-Ilillä on asunto jokaiseen tarkoitukseen: hänen toimistonsa sijaitsee Pyounhyangissa yhdessä "virallisen kodin" kanssa, loma-asunto taas löytyy Potae Rodongjan aluelta. Wonsanissa Jong-Ilillä on alppimaja.

Miehen omistama Youngsung 21 -kompleksi on suojattu muun muassa lyijyvahvisteisella betonilla, jotta Jog-Il on turvassa mahdollisen hyökkäyksen aikana.

Mikäli asunnot eivät riitä, Jong-Il omistaa myös kuusi panssaroitua junaa. Junista löytyy neuvotteluhuoneita, satelliittipuhelin, taulutelevisio, makuukamari ja muutama Mersu, joten tielle jääminen ei pääse haittaamaan matkantekoa. Jong-Ilin matkustaessa kaksi junaa toimii hämäyksenä: yksi ajaa Jong-Ilin käyttämän junan edellä, toinen sen takana.

20 000 elokuvaa

Jong-Iliä pidetään melkoisena elokuvaharrastajana, ja mies onkin koonnut vaikuttavan kokoelman DVD-levyjä: Ranker.comin mukaan elokuvia on jo 20 000. Jong-Il on kerännyt muun muassa kaikki Bond-elokuvat, ja myös Kummisedät ovat hänen sydäntään lähellä.

Miehen elokuvainnon ylittää ilmeisesti vain hänen rakkautensa konjakkiin. 1990-luvulla julkisuuteen vuoti tietoja, joiden mukaan mies omistaa eniten Hennessy-konjakkia maailmassa. Lukujen mukaan mies tilasi juomaa maahan 650 000 dollarilla, nykykurssissa siis yli 550 000 eurolla.

Konjakin lisäksi mies pitää viinistä: Jong-Ilillä kerrotaan olevan 10 000 pullon kokoelma kyseistä juomaa. Jossakin asunnossaan hänellä täytyykin olla myös vaikuttava viinikellari.

MTV3

Lähde: Ranker.com

Kuvat: Getty/AOP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.