Kilpakumppani paalutti kovaa tekstiä Max Verstappenin jalkoihin jäävästä Red Bull -kuskista: "Hänet saadaan näyttämään idiootilta"

Red Bull -kuljettaja Alexander Albon on saanut viime viikkoina runsaasti kritiikkiä, kun hän ei ole pystynyt vastaamaan tallikaverinsa Max Verstappenin vauhtiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull on ollut viikonloppuna Unkarissa poikkeuksellisen suurissa ongelmissa. Viime vuosina Verstappen on taistellut Hungaroringillä tämän tästä voitosta, mutta nyt hänkin jäi aika-ajoissa vasta seitsemänneksi. Eroa Mercedekseen tuli lähes puolitoista sekuntia.

Vielä Verstappeniakin surkeammin aika-ajo sujui Albonilta, joka putosi kokonaan jopa viimeisestä osiosta. Albon oli toisessa osiossa 0,736 sekuntia Verstappenia hitaampi. Osittain tämä johtui siitä, että Albon teki ykkösmutkan jarrutuksessa virheen, joka kävi lopulta kalliiksi. Hänen eronsa viimeiseen jatkoonmenijään, AlphaTaurin Pierre Gaslyyn oli noin kaksi kymmenystä.

Mikä 13:nneksi sijoittuneen Albonin kannalta kaikkein nolointa, hän hävisi aika-ajoissa jopa Williamsin George Russellille, joka kiilasi 0,017 sekuntia paremmalla ajalla 12. sijalle. Vielä vuosi sitten olisi ollut täysin mahdotonta käsittää, miten Williams voi olla aika-ajoissa Red Bullia nopeampi. Ja oikeastaan se on sitä edelleen.

Albon, 24, ja Russell, 22, ovat tunteneet toisensa vuosien ajan. He ajoivat toisiaan vastaan ensin kartingissa, sitten pikkuformuloissa. Kauden 2018 jälkeen molemmat nousivat F2:sta F1-tasolle yhdessä Lando Norrisin kanssa. Russell pitikin aika-ajojen jälkeen voimakkaan puolustuspuheen pitkäaikaiselle ystävälleen ja kilpakumppanilleen.

– Olen tuntenut Alexin 15 vuoden ajan, ollut samalla varikolla hänen kanssaan. Hän on yksi parhaista, joita vastaan olen koskaan ajanut. Max, Charles (Leclerc) ja kaikki muut sanoisivat ihan samaa, Russell paalutti Motorsport Weekin mukaan.

– Hän on ollut kärjessä kaikessa, mitä on tehnyt. En tiedä, mitä helvettiä on meneillään, mutta minusta tuntuu hänen puolestaan todella pahalta, koska hänet saadaan nyt näyttämään idiootilta ja hän ei ole sitä.

Russell lähetti myös terveisensä Red Bullille.

– Heidän täytyy saada asiat kuntoon.

Albon nostettiin Red Bullin ykköstalliin viime vuoden kesätauolla. Hän on ollut aika-ajoissa keskimäärin reilut puoli sekuntia Verstappenia hitaampi.

Lue myös:

    Uusimmat