F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksella on sunnuntaina vain yksi tavoite: "Siitä tulee kiihdytyskilpailu"

4:00
Aika-ajojen kärkikolmikon kommentit.

Sunnuntaina ajettavasta Unkarin GP:stä on tulossa Mercedes-kuljettajien Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen välinen taistelu.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton nappasi lauantaina uransa 90. paalupaikan jättäessään Bottaksen aika-ajoissa 0,107 sekunnin päähän.

– Tiesin, näin kolmansissa harjoituksissa, että tiukkaa tulee Lewisiä vastaan. Tallina olimme vahvalla tasolla, melko kaukana muista, mikä on hyvä juttu meidän kannaltamme. Kierrokseni olivat ihan okei, lopun veto oli oikein hyvä. En vain päässyt lujempaa. Lewis teki mahtavaa työtä, Bottas kertasi aika-ajojen jälkeen.

Kuten Bottas sanoi, muut tallit olivat "melko kaukana". Kolmosruudun napannut Racing Pointin Lance Stroll hävisi Hamiltonille 0,930 sekuntia. Sergio Pérez pysyi vielä jotenkin tallikaverinsa vauhdissa (+1,098), mutta seuraavat sijat vieneet Ferrarit olivat jo lähes puolen sekunnin päässä Racing Pointista.

Sunnuntain kisa noudattanee hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin lauantain aika-ajot. Hungaroringin rata on kuitenkin sellainen, että Bottaksen paras mahdollisuus Hamiltonin ohittamiseen tarjoutuu heti alussa, lähdön jälkeen. Muuten radalla ei juuri ole ohituspaikkoja.

– Siitä tulee kiihdytyskilpailu ykkösmutkaan meidän välillämme. Odotan sitä, Bottas sanoi.

Bottas johtaa MM-sarjaa kuuden pisteen erolla Hamiltoniin, joten kakkossijakaan ei olisi sunnuntaina katastrofi. Mutta...

– Minun täytyy voittaa kisoja pitääkseni tilanteen sellaisena. Voitto on huomenna ainoa tavoite. Olen varma siitä, että ensimmäinen kierros on mielenkiintoinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja