Mainos

Kilpailuttamalla voi säästää rahaa lainakustannuksissa

Lainakustannukset ovat yksi niistä kulueristä, joka lainanhakijan on hyvä ottaa huomioon lainaa hakiessa. Kilpailuttamalla lainat voi säästää merkittäviä summia rahaa. 

Lainakustannukset koostuvat usein erilaisista kuluista, joita ovat esimerkiksi lainanhoitokulut sekä mahdolliset avaus- ja nostopalkkiot. Kaikki nämä kulut vaikuttavat lopulliseen maksettavaan summaan lainan korkojen lisäksi.

Jos olet nyt hakemassa lainaa, kannattaa sinun suorittaa maksuton kilpailutus. Se vie nopeimmillaan vain noin 5 minuuttia ja voi hyvinkin olla pienen vaivan arvoista.

Kilpailuttaminen on helppoa ja se voidaan tehdä esimerkiksi vertailemalla erilaisia lainapalveluita. Jos siis harkitset lainan hakemista, kilpailuta lainat ensin.

Lainaa voi hakea moniin eri tarkoituksiin

Lainaa voi hakea moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi auton hankintaan, lomamatkaan tai kodin remontteihin. Isomman lainan saaminen vaatii yleensä vakuuksia, ja lainaa myönnetään henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. 

Lainaa voi hakea myös pienempiin tarkoituksiin, kuten vaikkapa uuden pesukoneen ostoon tai harrastuksiin. Näissä tapauksissa lainanhakijalla ei yleensä tarvitse olla vakuuksia. Pieniä lainoja voidaan myöntää myös opiskelijoille ja nuorille aikuisille, joiden tulot eivät yleensä vielä ole suuria. 

Myös yritykset voivat hakea lainaa esimerkiksi erilaisiin hankintoihin tai yritystoiminnan kehittämiseen. Yrityslainojen kilpailuttaminen on aivan yhtä tärkeää, kuin kuluttajalainojen kilpailuttaminen, koska hintatasoissa voi olla suuria eroja.

Kaiken kokoiset lainat on aina hyvä kilpailuttaa, olipa tarpeesi mikä tahansa. Yhdellä lainahakemuksella voi saada useamman lainatarjouksen ja lainojen vertailu on helppoa. Voit rauhassa tutustua niihin ja valita itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Miten voi hakea lainaa netissä?

Voit hakea lainaa netissä helposti ja vaivattomasti. Alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit saada parhaan mahdollisen lainan:

1. Vertaile eri lainapalveluita. Lainapalveluiden tarjoamat korot ja ehdot vaihtelevat, joten vertailu on tärkeää.

2. Laske oma lainatarpeesi. Tarkista, paljonko rahaa tarvitset ja pyri hakemaan sitä vastaava summa. Takaisin maksettavien kuukausierien suuruus riippuu lainasummasta sekä maksuajan pituudesta. Vertailemalla eri lainoja pystyt vaikuttamaan kuukausierän suuruuteen.

3. Hae useampaa lainaa samanaikaisesti. Tämä auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen koron ja ehdot. Yhdellä lainahakemuksella pääset vertailemaan useita eri lainatarjouksia, joista voit valita sinulle sopivat. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä se ei sido sinua mihinkään.

4. Tutki rauhassa eri lainatarjouksia ja valitse niistä sopivin. Hyväksytty laina maksetaan tilille jopa samana päivänä. 

5. Käytä vain luotettavia lainapalveluita. Varmista, että valittu palvelu on turvallinen ja luotettava ennen kuin teet mitään päätöksiä.

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

Netissä voi hakea lainaa jopa 60 000 euroa. Lainan saaminen netin lainapalvelun kautta on nopeaa ja vaivatonta. Yksi hakemus riittää, koska samalla kertaa voit saada useamman lainatarjouksen. Jos haet isompaa lainasummaa, kannattaa harkita myös kivijalkapankkia. Näissä pankeissa sinulta voidaan pyytää vakuuksia tai takaajaa. Mikäli haet isoa lainaa ilman vakuuksia, yhteishakijan liittäminen lainaan voi olla hyvä idea, koska se voi parantaa mahdollisuuksia saada kilpailukykyisesti hinnoiteltu laina.

Pieniin, muutaman sadan euron lainoihin ei välttämättä tarvita vakuuksia tai tulotodistuksia lainahakemukseen liitettäväksi. Osa palveluista saattaa kuitenkin haluta tarkistaa hakijan tilitapahtumia. Pienet lainasummat voi saada nopeasti tilille, jopa minuuteissa. Huomaathan kuitenkin, että pienien lainojen todellinen vuosikorko on usein melko korkea.

Lainakustannukset ovat merkittävä menoerä lainaa hakiessa, joten niissä säästäminen on tärkeää. Kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään halvimmat lainat.

Lue myös:

    Uusimmat