Kilpailunjohtajalta tuima reaktio Red Bull -pomon vihjailuihin: "Tällainen ei ole hyväksyttävää"

FIAn kilpailunjohtaja Michael Masi suhtautui äärimmäisen vakavasti Red Bull -pomo Christian Hornerin vihjailuihin Qatarin GP:n ratavirkailijoiden toiminnasta.

Horner syytti yksittäistä ratavirkailijaa Max Verstappenille langetetusta viiden lähtöruudun rangaistuksesta. Hornerin mukaan kyseinen ratavirkailija oli aika-ajojen konna heiluttaessaan niiden loppuhetkillä tuplakeltaisia lippuja, kun Pierre Gaslyn auto oli hyytynyt radanvarteen. Verstappen jätti keltaiset liput huomiotta ja sai siksi rangaistuksen.

Masi raportoi Hornerin toiminnan tuomaristolle, joka kävi Red Bull -pomon kanssa tapausta läpi kilpailun jälkeen. Masi kertoo olevansa äärimmäisen pettynyt Hornerin toimintaan.

– Kyseinen ratavirkailija toimi parhaan kykynsä mukaan yrittäessään pitää kaikki turvassa. Mielestäni ketään ei pitäisi syyttää siitä, että toimii omien vaistojensa mukaan, Masi sanoi Autosportin mukaan.

Horner on pyytänyt lausuntoaan anteeksi, ja tapausta on pahoiteltu lausunnon kohteeksi joutuneelle ratavirkailijalle henkilökohtaisesti.

– Mielestäni ketään vastaan ei pitäisi hyökätä tällä tavoin, ei varsinkaan, kun tuhannet ratavirkailijat käyttävät valtavan määrän omaa aikaansa meidän hyväksemme.

– Ilman heitä ja heidän aikaansa tätä lajia, joka on lähellä meidän kaikken sydäntä, ei olisi olemassa. Tulen puolustamaan jokaista vapaaehtoista ympäri maailman. Tällainen ei ole hyväksyttävää.

Lue myös:

    Uusimmat