Red Bull -pomolle keksittiin tapa sovittaa ratavirkailijan loukkaaminen – toinen jatkoi huutelua: "Tapahtui miljardibisneksen kuskien kustannuksella"

Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko on jatkanut Qatarin GP:n ratavirkailijan sättimistä lauantain aika-ajon tapahtumista. Tallipäällikkö Christian Horner on jo sopinut tuomariston kanssa, miten hän korvaa aiheuttamansa mielipahan.

Red Bull kohdisti turhautumisensa yhteen ratavirkailijaan, joka oli sen mukaan syypää Max Verstappenin viiden lähtöruudun rangaistukseen ennen Qatarin sunnuntaista kisaa. Tallin mukaan yksittäinen ratavirkailija oli nostanut omatoimisesti keltaisen lipun esiin AlphaTaurin Pierre Gaslyn ajettua ulos radan viimeisessä mutkassa.

Keltaiset liput tulivat yllätyksenä viimeisellä aikakierroksella olleille Verstappenille ja Mercedeksen Valtteri Bottakselle, jotka molemmat saivat hidastamatta jättämisestä lähtöruuturangaistukset sunnuntain kisaan.

Bottas sai kolmen ruudun kakun, mutta Verstappenin rangaistusta kovensi se, että hänen ajaessaan ohi

Tallipäällikkö Horner kutsuttiin kisan jälkeen tuomariston eteen selvittämään ”moraalista vahinkoa”, jota hänen syytöksensä ratavirkailijaa kohtaan olivat aiheuttaneet. Neuvonantaja Helmut Marko ei myöskään hillitse kielenkantojaan.

– On täysin sietämätöntä, ettei FIA:lla ole koko ratavirkailijasysteemiä kunnossa, Marko ärisi ServusTV:lle.

Markon mukaan liput nousivat radan laitamilta jo ennen kuin kilpailunjohto ehti tehdä mitään toimenpidettä.

– Digitaalisessa järjestelmässä ei ollut äkkiseltään yhtään keltaista lippua, mutta kokematon ratavirkailija näytti ensin yhtä keltaista ja sitten kahta keltaista lippua.

– Tämä tapahtui miljardibisneksen kuskien kustannuksella. Sitä on täysin mahdoton hyväksyä, Marko sätti.

Horner sovittaa puheitaan ensi vuonna

FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi ei ollut lainkaan tyytyväinen Red Bull -pomojen esittämiin syytöksiin. Hän kertoo lähettäneensä henkilökohtaisesti Hornerille kutsun saapua tuomariston puhutteluun, kun Verstappen oli noussut Qatarin GP:ssä toiseksi MM-taisteluparinsa Lewis Hamiltonin jälkeen.

– Christian oli erittäin pahoillaan. Ei hän halunnut loukata ketään. Kyseinen henkilö, joka itse asiassa heilutti lippua, on saanut henkilökohtaisen anteeksipyynnön, Masi kommentoi RacingNews365-sivustolle.

Samalla Masi paljasti, mitä seuraamuksia asiasta oli Hornerille.

– Christianin kunniaksi täytyy sanoa, että hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi mukaan tuomariston seminaariin vuodelle 2022.

– Rangaistuksena oli varoitus, sen hän tarkalleen saa. Vain varoituksen, Masi lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat