Kilot karisemaan – onko aterioiden ajankohdalla väliä?

Jos mielii karistaa kiloja, onko kellonajalla väliä vai onko kyse vain siitä, mitä lautaselta löytyy?

Onko aterioiden ajankohdilla väliä, kun yrittää pudottaa painoa? Täytyisikö laihduttajan miettiäruokavlaionsa lisäksi myös sitä, paljonko kello onkaan syödessä?

Vaikka kalori on aina kalori – oli kello mitä hyvänsä –, voi sillä, miten niiden syömisen ajoitat, olla vaikutusta niin aineenvaihduntaasi kuin kylläisyyden tasoosikin. Niinpä sillä, milloin syöt, voi olla suurikin merkitys siihen, paljonko lihot tai laihdut.

Älä unohda aamupalaa

Tee näin pitääksesi painonpudotuksesi hyvällä mallilla:

1. Käynnistä aineenvaihduntasi heti aamusta syömällä aamiainen. Äläkä odota, että pääset töihin, vaan syö aamupala tunnin sisällä heräämisestäsi. Muista juoda myös vettä. Kummallakin tavalla saat vauhtia aineenvaihduntaasi ja kehosi saa viestiä siitä, ettei sen tarvitse säästää energiaa eli kaloreita. Jos vatsasi ei kestä ruokaa heti aamusta, juo ainakin vettä. Muista, että mitä pidempään venytät aamulla syömistäsi, sitä pidempään kestää, että alat polttaa kaloreita.

2. Syö kolmen tunnein välein. Näin pidät verensokerin tasaisena koko päivän ja energiatasosi pysyvät kohdillaan ja aineenvaihduntasi käynnissä. Mikäli elimistösi tulkitsee, että olet nälissäsi, aineenvaihduntasi hidastuu, ruokahalusi kasvaa ja painonpudotuksesi vaikeutuu.

3. Illan tullen kannattaisisyöminen lopettaa. Ravintoasiantuntija Jacqui Justicen kokemuksen mukaan ne ihmiset, jotka eivät syö enää puoli kahdeksan jälkeen illalla pudottavat enemmän painoaan ja pysyvät seuraavana päivänä energisempinä kuin myöhempään illalla mässäilijät. Justice huomauttaa, että aineenvaihdunta alkaa hidastua iltapäivällä kello neljän aikoihin ja hitaimmillaan se on unien aikana. Kehon ei nimittäin tarvitse polttaa täydellä teholla kaloreita, kun nukut.

Vaikkei mikään ateria-aikataulu takaa kilojen putoamista, Justice suosittelee syömään isoimmat ateriat aamupäivällä ja kevyemmän aterian illalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat