Kiista Conor McGregorin ympärillä johti kovaan ratkaisuun – UFC ja dopingvalvoja täysin eri linjoilla

Vapaaotteluorganisaatio UFC ja Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usada ovat ajautuneet välirikkoon. Kiistan syynä on Conor McGregor ja sen seurauksena se, ettei Usada enää ensi vuonna toimi organisaation dopingvalvojana.

Usadan toimitusjohtaja Travis Tygart ilmoitti keskiviikon tiedotteessa McGregorin palaavan järjestön dopingtestauksen piiriin. Samalla hän kertoi, että Usadan ja UFC:n vuonna 2015 alkanut yhteistyö päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Huolimatta myönteisestä ja hedelmällisestä tapaamisestamme toukokuussa sopimuksen uusimiseen liittyen UFC teki täyskäännöksen ja ilmoitti Usadalle maanantaina, että se jatkaa eri suuntaan.

Eron taustalla ovat Usadan ja UFC:n erimielisyydet siitä, kuinka pitkään urheilijan tulee olla mukana testausjärjestelmässä ennen osallistumista ottelutapahtumiin. Tarkemmin kyse on McGregorin mahdollisista aikeista palata vapaaottelun pariin heinäkuun 2021 loukkaantumisensa jälkeen. Irlantilainen mursi jalkansa ottelussa Dustin Poirieria vastaan ja irtisanoutui kuntoutuksensa ajaksi Usadan testausjärjestelmästä.

Palatakseen ottelemaan urheilijan tulee Usadan sääntöjen mukaan olla mukana testausjärjestelmässä vähintään puoli vuotta ja antaa kaksi negatiivista dopingtestiä. McGregorin tapauksessa säännön noudattaminen siirtäisi mahdollisen paluun pitkälle ensi vuoden puolelle.

Viitteitä tilanteen kehittymisestä antoi UFC-pomo Dana White heinäkuussa ottaessaan kantaa siihen, pitäisikö McGregorin olla testattavissa kuuden kuukauden ajan ennen paluutaan.

– Katsotaan, miten se kehittyy, White sanoi.

– (Usada) sanoo niin nyt, mutta kuka tietää. Kuka voi tietää, miten tämä Conor-asia kehittyy. Kuka välittää siitä, mitä Usada sanoo?

Tygart huomio UFC:n ulostulon tiedotteessa. Hänen mukaansa UFC-pomojen Usadan periaatteita kyseenalaistavat lausunnot vaikuttivat organisaatioiden eroon.

McGregorin, 35, paluuaikeista ei ole toistaiseksi ilmoitettu virallisesti. UFC:n päätöksen jälkeen paluuottelu voi tulla ajankohtaiseksi piankin.

Lue myös:

    Uusimmat