Kiireinen vuorokausi! Suomalaispuolustaja kiidätettiin pikaisesti NHL-debyyttiinsä – "En juuri nukkunut"

Urho Vaakanainen pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Boston Bruins koki 1-2-jatkoaikatappion Vancouverin vieraana.

Vaakanainen kutsuttiin lauantaina pikahälytyksellä Bostonin NHL-miehistön mukaan loukkaantumisten vuoksi. Vaakanainen sai tiedon NHL-kutsusta heti lauantaisen AHL-ottelun jälkeen, jolloin matka Yhdysvaltojen itärannikolta kohti Vancouveria alkoi. 19-vuotiaan puolustajan yöunet jäivät vähiin debyyttinsä alla.

– En juuri nukkunut. Otin kolmet päiväunet, mutta siinä ne taisivat olla, Vaakanainen kommentoi uniaan Bostonin sivuilla.

Vaakanainen sai peliaikaa debyytissään reilut 12 minuuttia. Vaakanainen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen omaan esitykseensä ottelun jälkeen. Myös Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy piti näkemästään.

– Alku oli huono, kun he tekivät maalin heti ensimmäisessä vaihdossani. Sen jälkeen pelasin ihan hyvin. Ensimmäinen erä oli aika hankala minulle, mutta kaksi viimeistä erää olivat jo paljon parempia, Vaakanainen summaa omaa peliesitystään.

– Hän oli hyvä. Hän osoitti hyvää rauhallisuutta. Ei ole helppoa hypätä vierasreissulla ensimmäiseen otteluusi. Halusimme varmistaa, että pistimme hänet parhaimpaan mahdolliseen asemaan, Cassidy sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat