Kiireellisimpien hälytystehtävien määrä on lisääntynyt ja poliisin toimintavalmius heikentynyt: "Tapahtumapaikalle ei ole päästy yhtä nopeasti kuin viime vuonna"

Kiireellisimpien hälytystehtävien määrä on lisääntynyt ja toimintavalmiusaika heikentynyt, poliisi tiedottaa. Tiedot käyvät ilmi poliisin tämän vuoden tilastoista.

Poliisin kaikkien hälytystehtävien määrä on hieman laskenut verrattuna viime vuoteen. Sen sijaan kaikkein kiireellisimmät eli A-tehtävät ovat lisääntyneet yli 26 prosenttia.

Uuden hätäkeskusjärjestelmän, käyttöönotto on todennäköisesti myös osaltaan vaikuttanut A-tehtävien kasvuun, sillä samaan aikaan B-tehtävien määrä on laskenut noin 13 prosenttia, poliisitiedotteessa arvioidaan.

A-tehtävämäärien kasvu näkyy heikentyneenä toimintavalmiusaikana kiireellisimmissä hälytystehtävissä.

– A-kiireellisyyden tehtävissä tapahtumapaikalle ei ole päästy yhtä nopeasti kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Etenkin harvaanasutuilla alueilla poliisin toimintavalmiusaika on pidempi kuin isommissa kaupungeissa. Tehtävämäärät kuitenkin painottuvat sinne, missä suurin osa väestöstä on. Kasvukeskuksissa toimintavalmiusajat ovat parempia kuin harvaseuduilla, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat