Kiinteistöliitto vaatii asuntojen korjausavustuksien ehtoja joustaviksi

Suomen kiinteistöliitto vaatii asuntojen korjausavustusten myöntämisperusteiden väljentämistä. Liito on tehnyt ympäristöministeriölle ehdotuksen, jonka mukaan avustuksia voitaisiin myöntää kaikille taloyhtiöille isoihin peruskorjaushankkeisiin.

Malliksi ensi vuonna jaettaviin korjausavustuksiin voitaisiin liiton mielestä ottaa 1990-luvun alun peruskorjausavustukset. Tuettavia hankkeita voisivat olla esimerkiksi ilmanvaihdon korjaaminen, pintavesien poiston ja salaojituksen uusiminen, PCB-saumausten korjaukset sekä asbestikorjaukset.

Kiinteistöliitto perustelee esitystään rakennusalan työllisyyden parantamisella sekä rakennuskannan korjaustarpeilla. 1990-luvulla valtion korjausavustuksilla vauhditettiin ratkaisevasti taloyhtiöiden korjausrakentamista ja samalla työllisyyttä, liitto muistuttaa.

Lisäksi asunto-osakeyhtiöille myönnettävät korjausavustukset ovat tehokkaita harmaan talouden ehkäisijöitä silloin, kun ne sidotaan siihen, että asunto-osakeyhtiö pystyy osoittamaan urakoitsijan täyttäneen lakisääteiset velvoitteensa, liitto jatkaa.

Viime vuosina asuntojen korjausavustuksia on jaettu lähinnä sosiaalisin perustein. Tukea on myönnetty muun muassa vanhusten ja vammaisten asuntojen korjaamiseen sekä liikkumisesteiden poistamiseen asuinrakennuksista.

Ensi vuoden budjetissa asuntojen korjausavustuksiin on varattu aiempaa enemmän rahaa, sillä valtioneuvosto korotti avustussummaa tuporatkaisuun liittyneessä työllisyyspaketissa 25 miljoonalla eurolla. Avustuspotti on ensi vuodelle yhteensä 75 miljoonaa euroa, ja sen kohdentamista valmistellaan paraikaa ympäristöministeriössä.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja