Mainos

Kiinteistökaupat kuohuttavat Venäjällä: järjestelikö Putin elämänsä naisille uudet asunnot?

Kun huhu Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Wendi Dengin suhteesta kuohuttaa kansainvälisissä viestimissä, on venäläisten tiedotusvälineiden huomio kiinnittynyt toisaalle.

Seurapiirihuhua suuremman myräkän ovat nimittäin saaneet aikaan uutistoimisto Reutersin paljastukset.

Uutistoimiston mukaan venäläinen liikemies Grigori Bajevski on joko antanut tai myynyt kalliita kiinteistöjä ainakin kolmelle naiselle: Katerina Tihonovalle, Alina Kabajevalle sekä Alisa Hartsevalle. Kaikkien kolmen epäillään olevan Putinille hyvinkin tärkeitä naisia – Tihonovan oletetaan olevan Putinin tytär, Kabajevan taas on huhuttu pitkään olevan Putinin tyttöystävä. Hartseva on poseerannut Putinin syntymäpäivän kunniaksi kuvatussa tyttökalenterissa.

Itse liikemiehellä on oma linkkinsä presidenttiin. Bajevski tekee bisnestä tunnetun liikemiehen ja Putinin läheisen ystävän Arkadi Rotenbergin kanssa, ja toimi vuosina 2011—2014 yhden Rotenbergin investointiyrityksen johdossa. Viimeisen kahden vuoden aikana Bajevskin johtamat yritykset ovat Reutersin tietojen mukaan saaneet valtiontilauksia 6 miljardin ruplan arvosta.

Kreml on kiistänyt kaikki yhteydet Bajevskiin. Valtionjohdon puhemies Dmitry Peskovin mukaan Putin ei liity Bajevskiin mitenkään, eikä tiedä kenestä on kyse.

”Horjutusyritys”

Reutersin paljastukset ovat saaneet huomiota venäläisviestimistä erityisesti riippumattomissa julkaisuissa, mutta ne ovat herättäneet kuohua myös sosiaalisessa mediassa. Venäläiset ovat muun muassa pohtineet, onko kyseinen paljastus sama, josta Peskov jo aiemmin varoitti.

Maanantaina Kremlin puhemies ilmoitti, että Vladimir Putinia vastaan on suunnitteilla ”info-hyökkäys ulkomailta”, jonka on tarkoitus horjuttaa presidentin asemaa. Puhemies totesi myös, että jos virheellistä tietoa julkaistaan, Kreml on valmis viemään asian oikeuteen.

Ilmoitus sai paljon huomiota. Nyt monet opposition edustajat miettivät, oliko Reutersin uutinen koko hyökkäys, vai onko jotain vielä tulossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.