Kiinalta vihainen reaktio USA:n Hongkongin mielenosoittajia tukevaan lakiin – vaatii pidättäytymään Trumpin allekirjoittaman lain toimeenpanosta

Kiina on reagoinut odotetun vihaisesti Yhdysvaltain uuteen lakiin, jonka tarkoituksena on antaa tuki Hongkongin demokratiaa ajaville mielenosoittajille.

Presidentti Donald Trump allekirjoitti lain.

Kiinan varaulkoministeri Le Yucheng kutsui Yhdysvaltain Pekingin-lähettilään Terry Branstadin keskustelemaan Yhdysvaltain linjauksista Hongkongin suhteen. Kiina vaatii Yhdysvaltoja pidättäytymään Trumpin allekirjoittaman lain toimeenpanosta.

Trump vastahakoinen lain suhteen

Trump on vaikuttanut vastahakoiselta lain suhteen. Washington Postin mukaan presidentti on aiemmin todennut, että saattaa käyttää veto-oikeuttaan lain torppaamiseen.

Yhdysvaltojen kongressi asettui aiemmin tukemaan lakia poikkeuksellisesti lähes yksimielisesti.

Lain mukaan Yhdysvaltojen tulee arvioida vuosittain Hongkongin suotuisa erityisasema kaupankäynnissä Yhdysvaltojen kanssa ja mahdollisesti perua se, jos Hongkongin alueen vapauksia loukataan.

Washington Postin mukaan laki myös mahdollistaa sanktiot Kiinan ja Hongkongin viranomaisia vastaan, jos nämä syyllistyvät ihmisoikeusrikkomuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja