Kiertueensa tänään aloittava laulaja Sanni koki kaksi vuotta sitten ikävän takaiskun: "Koko maailmani romahti hetkeksi"

Poptähti Sanni pääsee viimein kiertueelle 9:26
Laulaja Sanni kertoo, miten hän valmistautuu tiiminsä kanssa kiertueelle.

Laulaja Sanni vieraili Uutisaamu-lähetyksessä puhumassa keikkakiertueestaan.

Suosikkiartisti Sanni aloittaa tänään Mitä meiltä jäi kesken -kiertueen Hyvinkäältä. Kaksi vuotta sitten Sannilla oli alkamassa kiertue, mutta se jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi.

Uutisaamussa vieraillut Sanni palasi kahden vuoden takaisiin tunnelmiin, kun yhtäkkiä kaikki kiertuetta varten tehty työ valui hukkaan.

– Kieltämättä sen alkushokin ja sellaisen epäuskon jälkeen koko maailmani romahti hetkeksi, että miten tämä voi olla mahdollista. Aika pitkään elätteli sitä ajatusta, että kyllä ne keikat alkaa ja tämä kestää varmaan kaksi ja puoli viikkoa. Kun kesän keikat peruttiin, se oli sellainen hetki, että silloin se jysähti.

Sanni kuvailee, että Mitä meiltä jäi kesken on hänen näköisensä kiertue ja se on vaatinut paljon suunnittelua. Sanni kertoo, että kiertue myydään suunnilleen vuotta aikaisemmin ja sen jälkeen laulaja alkaa tiiminsä kanssa suunnitella tarkemmin sen sisältöä.

– Kun musa on treenattu ja mietitty sekä esiäänitetty. Sitten tulee visutiimi mukaan, jotka suunnittelevat visuaalisuuden. Sen jälkeen tiedetään, millaista kalustoa tarvitaan.

– Joka ikistä piuhaa myöten tehdään ne tilaukset. Siellä on ihmisiä, jotka väkertää ja laittaa, välillä kustomoidaan kokonaisia rakennelmia. Sitten siihen päälle vielä muutama sponsoridiili. Niiden kanssa omat asiat, Sanni luettelee.

Sanni kamppaili alkuvuodesta luovuuden kanssa, kun hän viimeistelee uutta albumiaan.

– En saanut kiinni siitä, onko tämä hyvä vai onko tämä huono. Tarvitsin pienen tauon ja lähdin reissuun ottamaan selvää, millaista estetiikkaa ja musiikki tällä hetkellä tekisin, jos mä tekisin.

– Nyt mulla on kirkkaampi olo, kun annoin sen luovuuden vaan tulla ilman että puristin jotakin semmoista mailaa, mitä olin huomaamattani puristanut.

Mikä on Sannin lempikappale omasta tuotannosta? Entä mistä aiheista syntyy hittikappaleet? Katso videolta.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä.

Lue myös:

    Uusimmat