KHL:n suomalaistähti Jori Lehterä saa vuolasta suitsutusta Venäjällä – "Hän on sensaatio"

Spartak Moskovan suomalaistähti Jori Lehterä pelaa parhaillaan upeaa kautta KHL:ssä. Lehterän vahvat otteet keräävät runsaasti ylistystä Venäjällä.

Viime kaudeksi KHL-kaukaloihin Pohjois-Amerikasta palannut Lehterä on löytänyt itselleen uuden kodin Moskovasta Spartakin riveistä. 32-vuotias Lehterä on iskenyt 23 pelaamassaan ottelussa 29 pistettä, mitkä oikeuttavat pistepörssin kolmostilaan.

Viime kaudella Lehterä takoi 30 tehopistettä Pietarin SKA:n paidassa, joten suomalaistähti on enää yhden pisteen päässä viime kauden tehosaldostaan. KHL-vaikuttaja Leonid Vaisfeld hehkuttaa Lehterän suorituksia antaumuksella.

– Tämä ei ole täysin odottamatonta, mutta hän on silti sensaatio. Sen takia, koska vuosi sitten Lehterä näytti paljon heikommalta SKA:ssa. Vaikutti siltä, että hänen uransa oli jo laskusuunnassa, Vaisfeld toteaa venäläisen Match TV:n mukaan.

Osasyynä Lehterän hirmuvireen taustalla Vaisfeld pitää Spartak-luotsi Oleg Znarokia, joka on saanut ennenkin tehoja irti kokeneista pelaajista.

– Spartak-luotsi Oleg Znarokille on annettava kunniaa. Kun välillä onnistuu elvyttämään veteraanien urat, sitä yllättyy, sillä pelaajaa katsoessa vaikuttaa siltä, että hänen olisi aika jo lopettaa, Vaisfeld sanoo.

Taitavana ja älykkäänä keskushyökkääjänä uraansa luonut Lehterä on ollut käynnissä olevalla kaudella Spartakin hyökkäyksen johtava arkkitehti. 24 syöttöpistettä kertovat paljon Lehterän pelityylistä.

– Jori on Spartakissa jonkinlainen superpelintekijä. Lehterä on ollut hyvä tällä kaudella. Hän ei ole lainkaan sama pelaaja kuin vuosi sitten SKA:ssa. On kuitenkin selvää, että hänen roolinsa oli erilainen, Vaisfeld kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja