Keventäjät-blogisti Jarimatti: Nyt niskasta kiinni!

Helmen Keventäjät-bloggaajiksi valittiin 10 kevyempää elämää ja pysyviä elämäntapamuutoksia etsivää ihmistä, ja nyt esittelyvuorossa on Jarimatti Anttila.

Nastolalainen Jarimatti Anttila, 38, haluaa saada Keventäjistä lähtölaukauksen elämäntapojen muutokselle. Pienen pojan isä kertoi keventämispäätöksen kypsyneen, kun vesselin vauhti kiihtyy, mutta isä sen kun väsyy. On tullut aika pistää isä jälleen kuntoon.

– Olen ollut itseeni kyllästynyt, kun en ole saanut aloitettua laihdutusta. Tuntui heti, että Keventäjistä voisi olla apua, Jari kertoo päätöksestään ryhtyä keventämään.

Jaksava ja energinen isä

IT-alalla työskentelevä Jarimatti kertoo, että toimistotyö, epäterveelliset ruokailutottumukset ja liikunnan jääminen ovat saaneet painon kertymään, ja aiemmat painonhallintakokeilut ovat tyrehtyneet arjen iskiessä.

– Olen yrittänyt kaikenlaista, ruokavalion tarkkailua ja liikunnan lisäämistä. Jonkun aikaa uutta rytmiä jaksaa, kunnes palaa vanhoihin kaavoihin ja paino nousee. Tuntuu, että herkut ja pitsa ovat maistuneet. Liikuntakin on vähentynyt, nuorena tuli enemmän liikuttua luonnossa ja hyötyliikuntaakaan en harrasta enää niin paljon.

Nyt Jarimatti suhtautuu painonhallintaan elämäntapamuutoksena, eikä kuurina.

– Aiemmin minulla ei ole ollut inspiraatiota tarpeeksi, ja ruokapäiväkirjan täyttäminen on tuntunut hankalalta. Nyt elämä on muuttunut, ja jo 9 kuukautta vanhan pikkupoikani takia minun pitää jaksaa paremmin. Haluan voida telmiä ja leikkiä lapseni kanssa väsymättä.

Lisätsemppiä kesähäistä

Jarimatti kertoo lähtöpainokseen 116 kg. Hän arvelee, että kevyemmillä elämäntavoilla hän pienenee kevyesti puolessa vuodessa noin 15 kiloa. Mies lähtee kevyttä kevättä kohti hyvillä mielin.

– Jännittää lähteä mukaan! Päätös on kypsynyt pidemmän aikaa, että kun saisi itseään niskasta kiinni. Nyt pitäisi oikein tosissaan yrittää, ja tässä on enemmän pelissä kuin aikaisemmin. Kun kerroin tästä työkaverillekin, niin tuohan se oma lisänsä jännitykseen.

Terveysriskien pienentäminen on Jarilla ensimmäisenä tähtäimessä.

– Aikuisiän diabetes pelottaa. Vielä ei ole onneksi onnistunut hankkimaan diabetesta, mutta sokeriarvot olivat hieman koholla, samoin kolesteroliarvot, hän sanoo.

Jarimatilla on myös tärkeät juhlat tulossa, jonka kynnyksellä keventäminen sattuu ajoituksellisesti ihan nappiin.

– Meillä on häät tulossa kesäkuun alussa, joten olisi ihan kiva olla paremmassa kunnossa, kun naimisiin mennään. Senkin suhteen tämä sattui hyvään aikaan, Jarimatti tuumaa lopuksi.

MTV3 Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Jarimatti Anttila

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja