Kevätsiivous kunnialla loppuun – noudata näitä sääntöjä

Paljastaako kevätaurinko karun totuuden – kotisi tarvitsee kevätsiivouksen ja uuden järjestyksen?

Tuntuuko, että tukahdut tavaroiden alle etkä keksi mistä aloittaa järjestämisen? Nämä vinkit eivät ole uusia eivätkä rakettitiedettä, mutta amerikkalaisen ammattijärjestäjän mukaan ne ovat silti yleisimmät virheet, joita tavallinen ihminen tekee.

Nicole Anzia paljastaa Apartmenttherapy.com -sivustolle, mitä ei kannata tehdä kaaosta selätettäessä, jotta lopussa seisoisi ansaittu kiitos.

1. Järjestele ensin, osta vasta sitten. Älä heti suuntaa ulos ostamaan erinäisiä ”tarvitsemiasi” säilytyslaatikoita ja muita. Kauniit rasiat ja laatikot ovat turhia, jos ne eivät mahdu mihinkään - kuten hyllyyn, kaappiin tai sängyn alle, tai jos ne eivät sovi käyttötarkoitukseen.

Siivoa ensin, hankkiudu eroon turhasta tavarasta, ja vasta sitten voit ostaa uusia laatikoita ja rasioita.

2. Älä haukkaa liian suurta palaa. Älä yritä järjestellä koko taloasi yhden päivän aikana. Hyvin harvat ihmiset jaksavat järjestellä kahdeksaa tuntia kerrallaan.

Käytä mieluummin 2-3 tuntia kerrallaan yhteen projektiin tai tilaan. Näin et lyhisty taakan alle.

3. Tee yksi asia loppuun - kokonaan loppuun asti. Totta kai sinun täytyy järjestellä tavarat omiin ryhmiinsä: roskiin, kierrätykseen, säilöön, ystävälle. Mutta - pidä huoli, että tavara tosiaan myös päätyy oikealle paikalleen.

Älä koskaan pidä kierrätykseen tai kaverille tarkoitettuja laatikkoja kotonasi säilössä - vie ne heti pois. Jos ystäväsi ei ole kotona tai kierrätyskeskus auki, vie laatikot autoosi odottamaan toimitusta.

4. Roomaa ei rakennettu päivässä. Älä kuvittele, että nyt kun sinä olet saanut paikat järjestykseen, asia olisi hoidossa. Ehei, jollet joka päivä pidä järjestystä yllä, on kotisi kaaoksessa jälleen kuukauden päästä.

Olet saanut aikaan hienon järjestyksen ja tavarat ovat omilla paikoillaan - pidä se niin.

5. Tarpeeksi hyvä on hyvä. Hyvin harvojen ihmisten kaapit näyttävät kuten sisustuslehdissä. Petyt, jos tavoitteesi on täydellisyys.

Pidä tavoitteenasi luoda tila ja järjestys, jotka toimivat juuri sinulle - silloin olet onnistunut!


Lue myös:

    Uusimmat