Kevätaurinkoa kotiin

Verhoilla ja pöytäliinakankailla on helppo muuttaa kodin tunnelma vuodenaikaan sopivaksi. Auringonvalon innoittamana vaihdetaan ikkunaan uudet verhot. Samalla valitaan kokonaisuuteen sopivat pöytäliinat ja vuodevaatteet.

Tekstiileillä on monta käyttötarkoitusta. Keväällä haluaa nauttia jokaisesta auringonsäteestä, mutta toisaalta valon määrän sääteleminen sekä päivä- että yöaikaan on tärkeää. Myös huoneen akustiikkaan ja lämpötilaan voi vaikuttaa tekstiilien avulla.

Toimiva kokonaisuus

Verhoilla voi korostaa tai peittää ikkunaa ja maisemaa sekä muuttaa vaikutelmaa tilan mittasuhteista. Valmisverhovalikoima on monipuolinen, mutta kevään herkulliset kuosit odottavat myös kotiompelijaa.

Verhojen valinnassa auttaa huoneen tunnelman pohtiminen. Toimivatko verhot tehosteena, vai täydentävätkö ne neutraaleina muuta sisustusta? Materiaalin valintaan vaikuttaa osaltaan verhojen vaihtoväli. Kevyet kesäverhot antavat lisävaloa ja ilmavuutta, kun taas kylmänä vuodenaikana paksummat verhot tuovat tunnelmaan lämpöä.

Vaihtelua sisustukseen saa kappa- ja paneeliverhoilla. Niitä voi käyttää pienissä ikkunoissa myös yksinään. Piristystä kokonaisuuteen tuovat erilaiset tupsut, pidikkeet, nauhat ja samaa kuosia oleva pöytäliina.

Keväisiä värejä ja tarinoiden taikaa

Kevään väripaletista löytyy jokaiselle jotain. Yksi vahvoista trendeistä on vaalean eri sävyt, valkoisesta hentoon beigeen. Näillä saa vangittua keväisen valon omaan kotiin. Valikoimasta löytyy myös sinisen eri sävyjä taivaan sinisestä vahvoihin merellisiin väreihin.

Vaaleiden värien rinnalla nähdään näyttävää grafiikkaa, valokuvia ja luonnon innoittamia kuvioita. Mukana on myös ripaus kultaa ja kimalletta.

Makuuhuoneessa tuntuvat mukavilta pehmeät materiaalit ja rento tyyli, jotka luovat levollisen tunnelman. Lastenhuoneessa taas tehdään värikkäitä mielikuvitusmatkoja. Tarinoiden maailmaan kuljettavat pirteät tekstiilit.

Taidetta kankailla

Vallilan uudessa mallistossa esillä ovat suomalainen luonto ja meri. Värimaailma on herkkä ja raikas. Mukana on myös vahvoja kontrasteja, ja suositut kaupunkikuosit ovat saaneet jatkoa. Kevätmalliston ovat suunnitelleet Tanja Orsjoki ja Matleena Issakainen.

Mallistossa on mukana myös vierailevia taiteilijoita. Kankailla näkyy ensimmäistä kertaa graafikko Erik Bruunin tuotantoa. Inspiraation lähteenä on suomalainen luonto. Meriaihe jatkuu myös Caj Bremerin valokuvakuoseissa.

Herkullisia mahdollisuuksia sisustamiseen tuovat leikkisät ja raikkaat kuviot. Veistos- ja korutaiteilija Zoltan Popovits on luonut kankaille musiikkia ja Markku Piri jalokivien kimallusta.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Vallila, Finlayson, Svanefors

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja