Mainos

Keväinen piknik kutsuu

Kevät on varsinaista juhlien kulta-aikaa. Sesongin voi aloittaa vaikkapa virittäytymällä vapun karnevaalitunnelmaan. Vappuun mahtuu monen moista perinnettä aina ravintolaruokailusta virkistävään vappupiknikkiin.

Suomalaisen kesä alkaa luonnollisesti vapusta, vapun keväisistä piknik-koreista ja vappulounaista. Tunnetusti juhla on työväen, ylioppilaiden ja kaikkien keväästä nauttivien juhla. Vapun viettoon mahtuu paljon perinteitä, ja niistä erityisesti vapunpäivän piknik on muodostunut monelle tärkeäksi. Viltille on päästävä, satoi tai paistoi!

Vappuna herkutellaan

Piknikin onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat ovat piknik-korin sisältö ja ennen kaikkea iloinen seura. Perinteiseen piknik-koriin pakataan kuohuviinin lisäksi esimerkiksi patonkia, juustoja, salaatteja, hedelmiä ja esimerkiksi lihapullia.

Hauskoja vaihtoehtoja perinteisille herkuille ovat esimerkiksi prinssinakit, vaahtokarkit ja vaikkapa Fanipalat. Todellinen herkkusuu leipoo piknikille mansikkakakun tai pyöräyttää sen itse piknikillä. Mukaan tulisi tällöin pakata valmiskakkupohja, valmiskermaa ja purkillinen mansikoita.

Vappupiknikille olennaisesti kuuluvat kuohuvat juomat on hyvä pakata joko kylmälaukkuihin tai näppäriin kylmäkasseihin. Viileänä tarjoiltuna kuohuvainen maistuu luonnonhelmassa paremmalta ja tekee piknikistä juhlavan. Kuohuviinin kanssa voi nauttia vaikkapa mansikoita, perinteisiä munkkeja tai tippaleipiä. Lapsiperheen piknikille hankitaan alkoholitonta kuohuvaa juomaa, jotta myös perheen pienimmät voivat kilistellä juhlavasti yhdessä aikuisten kanssa.

Mukavaa yhdessäoloa

Herkuttelun ohella vappupiknikillä voi järjestää monen moista ohjelmaa, seurueen kokoonpanosta riippuen. Mukaan voi ottaa esimerkiksi erilaisia lauta- ja seurapelejä tai vaikkapa kannettavan cd-soittimen. Ruokailun jälkeen voi pistää jalalla koreaksi puiston nurmikolla.

Vappuun kuuluu myös erilaisia juomalauluja ja puheiden pitämistä. Etenkin entisten ja nykyistenkin opiskelijoiden keskuudessa puheet kuuluvat vankkumattomasti vapunpäivän pirteisiin ja juhlaviin piknikhetkiin.

Mitä mukaan piknikille?

Eväskorin lisäksi piknikille tulisi ottaa mukaan isoja vilttejä tai peittoja, joiden päälle piknik-seurue voi istuutua viettämään vapunpäivää. Lisämukavuutta saadaan tyynyillä ja peitteillä. Aina ilmat eivät suosi juhlijoita, ja lisäpeitteillä varmistetaan, että juhlijoilla ei pääse kylmä yllättämään.

Piknikille voi ottaa mukaan myös erilaisia retkituoleja ja pöytiä, jolloin istuminen ja ruokailu luonnistuvat vielä mukavammin. Muita lisävarusteita ovat esimerkiksi pallogrillit, keittolevyt ynnä muut ruoanlaittovälineet. Tärkeintä on kuitenkin pakata mukaan hyvää ja iloista juhlamieltä!

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Finlayson, Futureimagebank, Indiska ja Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.