Keskuskauppakamarin johtaja täräyttää: ”Ihmetyttää, mitä sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt viimeiset 4-5 kuukautta”

5:03
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kritisoi hallituksen toimenpiteitä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru julkaisi myöhään eilisiltana aavistuksen kryptisen twiitin.

Kiuru nostI tviitissään esille, että matkailua koskevia "jo tehtyjä linjauksia on tarkasteltava uudelleen." 

Kiuru ei kuitenkaan maininnut tviitissään sitä seikkaa, että onko luvassa höllennyksiä vai tiukennuksia. 

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kritisoi MTV Uutisille hallituksen viestintää koronaepidemian keskellä.

– Kyllä minä Krista Kiurulle ja koko hallitukselle haluaisin välitää viestin, että mitä nyt tarvitaan on ennakoitavuus, selkeät kriteeristöt ja toimenpiteissä pienimmän haitan periaate. 

Romakkaniemi toteaa häntä hieman ihmetyttävän, mitä sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt viimeiset 4-5 kuukautta kun nyt valmistellaan uusia toimenpiteitä. 

– Kansalaiset ja yritykset ovat erittäin hämillään näistä tempoilevista päätöksistä ja ristiriitaisista lausunnoista eri ministereiltä.

Romakkaniemen mielestä elinkeinonvapauteen ja kansalaisvapauksiin tulisi puuttua viimeisimpänä.

– Nyt on hyvin satunnaisesti laitettu rajoituksia, vaikka meillä ei edelleenkään epidemian leviämisalueilla ole kaikilla  maskit päässä joukkoliikenteessä ja kaupoissa. Altistusketjuja ei onnistuta jäljittämään. Nämä ovat asioita, jotka pitäisi hoitaa ensin kuntoon ennen kuin ryhdytään puuttumaan elinkeinonvapauteen ja kansalaisvapauksiin, Romakkaniemi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja