Keskiviikkona on suomalaisen juuston juhlapäivä

Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys järjestää keskiviikkona 15. marraskuuta perinteisen juustonäyttelyn ravintola Pörssissä Helsingin Fabianinkadulla. Yleisö pääsee maistelemaan ja haistelemaan Suomen parhaita juustoja: emmentaleja, edameita, erikoisjuustoja ja tuorejuustoja. Näyttely on avoinna kello 10-18.

Näyttely on kotimaisen juustonvalmistuksen vuosikatselmus. Mukana on 85 juustoa 25:ltä eri valmistajalta. Juustonvalmistajat esittelevät myös toimintaansa ja kertovat itse juustonvalmistamisesta. Päivän aikana julkistetaan myös joka toinen vuosi valittava Vuoden Juustomestari.

Juustonäyttelyllä jo pitkät perinteet

Juustonäyttely pidetään joka toinen vuosi. Viimeksi, 1998 juustot olivat esillä Oulussa. Suomen ensimmäinen yleinen juustonäyttely pidettiin Helsingissä ravintola Kappelissa vuonna 1925.

Näyttelyn taustalta löytyy yksi maailman vanhimmista juustonvalmistajayhdistyksistä, Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys. Se on perustettu 21. lokakuuta 1910. Henkilöjäseninä seurassa on lähinnä juustomestareita ja yhteisöinä juustomeijereitä. Yhdistys juhlii 90 vuotista taivaltaan Suomen juustonvalmistuksen edistäjänä keskiviikkona näyttelyn päätteeksi. Juhlinnassa ovat mukana myös muut maamme juustoseurat: Juustopöytä ry ja Juustoseura ry.

Lisätietoja: Suomen Juustonvalmistajain Yhdistyksen sihteeri, suunnittelija Marko Palosaari, puh. 010 381 2665, marko.palosaari@valio.fi

Maito ja Terveys ry, ravitsemussuunnittelija Katariina Lallukka, puh. (09) 272 2325, katariina.lallukka@maitojaterveys.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja