Keski-ikäinen mies löytyi kuolleena palaneesta rivitalosta Hartolassa – 28-vuotiasta epäillään murhasta

3:30
Henkirikosten määrä Suomessa on lisääntynyt. Poliisihallitus listaa syyt surulliseen kehitykseen.

Poliisi vaatii vuonna 1992 syntynyttä miestä vangittavaksi murhasta epäiltynä. Epäilty henkirikos liittyy 5. maaliskuuta Hartolassa sattuneeseen rivitalopaloon.

Tapauksen tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV Uutisille, että tutkinta liittyy rivitalopalon yhteydessä kuolleena löydettyyn keski-ikäiseen mieheen. Hän ei kommentoi tapausta tarkemmin esimerkiksi henkilöiden välisten suhteiden, tapahtumankulun tai kuolinsyyn osalta.

– Selvitetään, että mikä on tällaiseen johtanut, hän kommentoi.

Rikostutkinnassa tapausta tutkitaan murhana. Yleensä murha rikosnimikkeenä viittaa siihen, että tekoa pidetään vakaasti harkittuna tai tekotapaa erityisen raakana tai julmana.

– Siitä voi päätellä jotain, poliisista todetaan rikosnimikkeestä. Poliisi ei kuitenkaan tarkenna tässä vaiheessa tutkintaa, mitä murhan tunnusmerkkejä teko alkuvaiheen tutkinnan perusteella täyttää.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että palossa tuhoutui neljästä rivitalohuoneistosta yksi, mutta muutkin asunnot kärsivät niin pahoja savu- ja vesivahinkoja, että koko rivitalo menee purkuun. Tuhojen laajuutta selittää pelastuslaitoksen mukaan se, että palo lähti voimammaasti liikkeelle. Palon syttymissyy ei tuolloin ollut vielä tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja