Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kesän pieni grillausopas

Julkaistu 03.06.2004 12:21

Lihan ja makkaran grillaus

Nauta

  • Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Grillaukseen sopii hieman rasvaisempi liha, sisäfileistä tulee helposti kuivaa, varsinkin paloiteltuna.
  • Jotta tunnelma grillin äärellä syödessä ei latistu sitkeään lopputulokseen, varmista että liha on hyvin riippunutta eli raakakypsynyttä. Entrecôte ja marmoriulkofilee ovat erittäin toimivia grillattavia.
  • Foliokääreessä voit hauduttaa sitkeäksi paljastuneen lihan, se vaatii vain kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on hyvä.

Possu

  • Jos haluat varmasti mureaa lihaa, valitse possua!
  • Kokonaisena grillattu porsaanfilee pysyy mehukkaana. Älä kuitenkaan kypsennä liian pitkään paloiteltua possunlihaa.
  • Hyvän grillikyljen saat keittämällä sen ensin maukkaassa liemessä ja grillaa vasta sitten siihen rapea ja maukas pinta. Liemestä saat lisäksi hyvän keiton.

Broileri ja kalkkuna

  • Helppokäyttöistä ja mureaa lihaa, mutta vähärasvaisena ongelmana on kuivuminen. Älä paista liian kauan!
  • Broilerin koipi-reisipalat tai koivet ovat hauskaa nakerrettavaa. Ne vaativat vain pitkän ja miedon kypsennyksen, jotta kypsyvät varmasti sisältäkin.

Makkara

  • Mehukkaimmat makkarat syntyvät, kun laitat ne kylmälle parilalle. Kun parila lämpenee, syntyy pintaan kauniit raidat ja makkara lämpenee sisältä tasaisesti. Kuumalle ritilälle viskattu makkara halkeaa ja palaa helposti pinnalta jättäen sisuksen kylmäksi.
  • Vaihtelua makkaraan saat paloittelemalla erilaisia makkaroita ja pujottamalla ne kasvisten kanssa vartaisiin. On varsinkin lasten mieleen.

Kalan grillaus

  • Hieman rasvaisempi kala on hyvä grillissä. Kala tarttuu helposti kiinni ritilään, joten ritilän ja parilan tulee olla puhtaat!
  • Kala kannattaa grillata ritilän suuntaisesti, jotta tarttumapintaa on vähän.
  • Paras tapa grillata kalaa on vain käyttää se grillissä saamassa kauniin pinnan ja kypsentää loppuun folion sisällä.
  • Kalavartaat kypsennetään kalan ehdoilla eli kasviksiksi kannattaa valita sellaisia, jotka ovat kypsiä samaan aikaan. Kala kypsyy nopeasti!
  • Kalavartaisiin voi pujottaa esimerkiksi edellispäiväisiä keitettyjä perunoita.
  • Katkaravut sekä muut äyriäiset ja simpukat kannattaa grillata kuorineen miedolla lämmöllä, jolloin liha pysyy mehukkaana.

Ruokala

Lisää aiheesta:

Ennen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatMielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasiNukutko sopivasti? Tietty määrä unta mahdollistaa parhaan tuloksen painonpudotuksessaTalvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?Testasimme, saako alkoholijuomia ostettua kaupasta yhdeksän jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:52
    Rakkaus

    Ennen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • Eilen14:31
    Painonhallinta

    Nukutko sopivasti? Tietty määrä unta mahdollistaa parhaan tuloksen painonpudotuksessa

  • Eilen11:45
    Sähköautot

    Talvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?