Mainos

Kesän pieni grillausopas

Lihan ja makkaran grillaus

Nauta

  • Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Grillaukseen sopii hieman rasvaisempi liha, sisäfileistä tulee helposti kuivaa, varsinkin paloiteltuna.
  • Jotta tunnelma grillin äärellä syödessä ei latistu sitkeään lopputulokseen, varmista että liha on hyvin riippunutta eli raakakypsynyttä. Entrecôte ja marmoriulkofilee ovat erittäin toimivia grillattavia.
  • Foliokääreessä voit hauduttaa sitkeäksi paljastuneen lihan, se vaatii vain kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on hyvä.

Possu

  • Jos haluat varmasti mureaa lihaa, valitse possua!
  • Kokonaisena grillattu porsaanfilee pysyy mehukkaana. Älä kuitenkaan kypsennä liian pitkään paloiteltua possunlihaa.
  • Hyvän grillikyljen saat keittämällä sen ensin maukkaassa liemessä ja grillaa vasta sitten siihen rapea ja maukas pinta. Liemestä saat lisäksi hyvän keiton.

Broileri ja kalkkuna

  • Helppokäyttöistä ja mureaa lihaa, mutta vähärasvaisena ongelmana on kuivuminen. Älä paista liian kauan!
  • Broilerin koipi-reisipalat tai koivet ovat hauskaa nakerrettavaa. Ne vaativat vain pitkän ja miedon kypsennyksen, jotta kypsyvät varmasti sisältäkin.

Makkara

  • Mehukkaimmat makkarat syntyvät, kun laitat ne kylmälle parilalle. Kun parila lämpenee, syntyy pintaan kauniit raidat ja makkara lämpenee sisältä tasaisesti. Kuumalle ritilälle viskattu makkara halkeaa ja palaa helposti pinnalta jättäen sisuksen kylmäksi.
  • Vaihtelua makkaraan saat paloittelemalla erilaisia makkaroita ja pujottamalla ne kasvisten kanssa vartaisiin. On varsinkin lasten mieleen.

Kalan grillaus

  • Hieman rasvaisempi kala on hyvä grillissä. Kala tarttuu helposti kiinni ritilään, joten ritilän ja parilan tulee olla puhtaat!
  • Kala kannattaa grillata ritilän suuntaisesti, jotta tarttumapintaa on vähän.
  • Paras tapa grillata kalaa on vain käyttää se grillissä saamassa kauniin pinnan ja kypsentää loppuun folion sisällä.
  • Kalavartaat kypsennetään kalan ehdoilla eli kasviksiksi kannattaa valita sellaisia, jotka ovat kypsiä samaan aikaan. Kala kypsyy nopeasti!
  • Kalavartaisiin voi pujottaa esimerkiksi edellispäiväisiä keitettyjä perunoita.
  • Katkaravut sekä muut äyriäiset ja simpukat kannattaa grillata kuorineen miedolla lämmöllä, jolloin liha pysyy mehukkaana.

Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.