Kesän kuivattamat hiukset toimistokuntoon – lue helpot vinkit!

Lue vinkit, joiden avulla saat päivitettyä kesän kuivattamat hiuksesi jälleen toimistotyylin mukaisiksi.

Kloorivesi, merivesi, aurinko, hiekkarannalla makaaminen ja saunominen mökillä tekevät mielelle ja vartalolle ihmeitä, mutta eivät hiuksille. Loman jälkeen hiuksesi tuntuvat luultavasti inhottavan kuivilta ja haurailta. Lue vinkit, miten saat päivitettyä kesähiuksesi toimistokelpoisiksi!

1. Värjää hiukset

Kesäinen auringonpaiste vaalentaa tummia hiuksia ja voi muuttaa entuudestaan vaaleat hiukset kellertäviksi tai jopa vihertäviksi. Auringonvaalentamat hiukset näyttävät harvoin kauniin kullanhohtoisilta sellaisenaan.

Hiusväri antaa hiuksillesi eloa ja kiiltoa. Käy kampaajalla tai osta kaupasta kevytväripaketti. Jos ostat kotivärjäyspaketin, osta mieluiten mahdollisimman hoitava hiusväri.

Kesän jälkeen hiusvärin sävyn valitsemiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Hiukset ovat kesän jälkeen erityisen kuivat ja hauraat, jonka takia väri imeytyy niihin tavallista tehokkaammin. Valitse kesän jälkeen astetta normaalia vaaleampi värisävy, niin vältät liian tumman hiusvärin. 

2. Leikkaa kuivat latvat pois

Pitkäksi venähtäneet hiukset saattavat miellyttää sinua ajatuksena. Leikkaa silti rutikuivat latvat suosiolla pois. Hieman lyhyempi kampaus näyttää paljon elävämmältä ja tyylikkäämmältä, kuin rutikuivat ja ohentuneet latvat! 

3. Älä pese hiuksia liian usein

Loppukesän kuumilla keleillä hiuksia tekee mieli pestä koko ajan. Hikoileva hartiaseutu tuntuu likaavan hiukset hetkessä. Yritä olla pesemättä hiuksia joka päivä. Joka toinen päivä suoritettu hiuspesu riittää hyvin. Voit käyttää välipäivinä kuivashampoota tai hiuspuuteria, jos hiuksesi tuntuvat auttamatta latistuneilta.

Älä myöskään pese hiuksia liian kuumalla vedellä. Haalea tai viileä vesi sulkee hiukset, ja saa ne näyttämään kiiltävämmiltä. Kuuma vesi puolestaan kuluttaa hiuksia. 

4. Käytä tehohoitoa tai hoitonaamiota

Käytä tavallisen hoitoaineen lisäksi pari kertaa viikossa tehonaamiota. Huomaat positiivisen vaikutuksen saman tien!

5. Puristele latvoihin hiusöljyä

Markkinoilla on nykyään runsaasti erilaisia latvaöljyjä. Keratiini ja öljyt ravitsevat ja pehmentävät hiuksia. Öljya ei huomaa hiuksissa lainkaan, jos käytät sitä oikein: hiero kämmeniesi välissä pienenpieni pisara öljyä ja puristele se sitten kevyesti kosteisiin latvoihin. Hoitoöljyn säännöllinen käyttö ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia!

Lähde: Schwartzkopf

Lue myös:

    Uusimmat