Kesän kauneimmat juhlat – katso ihanat ideat!

Kesäiset juhlat vietetään pihalla, puutarhassa, rannalla tai laiturilla. Katso suloiset ideat ja järjestä kunnon bileet aurinkoisen loman kunniaksi!

Kesäjuhlat sujuvat parhaiten tietysti ulkosalla ja helpoin keino nauttia auringosta on tietenkin perinteinen piknik. Varaa mukaan yhteistä tekemistä, kuten erilaisia pihapelejä tai korttipakka, sekä tietysti muhkea herkkukori. .

Ruoat ja juomat pysyvät pitkään viileänä kunnon kylmälaukussa, johon kannattaa panostaa. Jos lähdette omaa pihapiiriä kauemmaksi, luota nyyttikesteihin, jotta kokkailujen lisäksi myös tavaroiden kantaminen jakautuu tasaisesti juhlijoiden kesken.

Retkellä alustana toimii loistavasti kaunis lakana tai pöytäliina. Ompele seurueelle kätevät alustat takapuolen alle muovipusseista ja kangaspaloista tai vaikkapa tyynyliinoista. Levitä muovipussin sisään vanua tasaisesti ja ompele sen reunat kiinni, jotta pussista muodostuu pehmoinen tyyny. Vuoraa sen jälkeen pussi kankaalla ja surauta vielä kerran päät ompelukoneella. Muovi suojaa sekä pyllyä että tyynyä kastumiselta – helppoa, nopeaa ja kätevää!

Jos haluat panostaa tarjoiluun, hanki kokoontaitettava pöytä ja pienet retkituolit, jotka kulkevat helposti mukana auton takakontissa. Elokuun lämpöisinä iltoina viritä pöytään kynttilöitä ja ripusta lyhtyjä puiden oksiin, mutta muista olla huolellinen avotulen kanssa.

Lättykestit maistuvat koko perheelle

Lättyjä mansikoilla, vatukoilla, kermavaahdolla tai suolaisilla täytteillä – tässäpä kesän paras buffet-pöytä, joka syntyy käden käänteessä. Lettureseptien parhaan otoksen löydät tietysti Makuja-osiosta.

Lätyt sopivat erityisesti lastenjuhliin, jolloin niiden paistamisesta voi tehdä oman ohjelmanumeronsa. Lastenjuhliin sopivat myös kernikankaasta valmistetut liinat, jotka on helppo pyyhkiä puhtaaksi makoisista hillotahroista.

Ranta, sauna ja kesäinen päivä

Mitä olisikaan Suomen kesä ilman saunaa ja kunnon uimareissua? Ja sen jälkeen tietysti syödään – kata tarjoilut vaihteeksi mökkirantaan kesäillan piknikille.

Mikäli ilta tuntuu kylmältä, varaa jokaiselle oma viltti johon käpertyä, jotta aaltoja kuunnellessa ei tule vilu. Myös valot luovat upeasti tunnelmaa pimeneviin iltoihin, joten sytyttele hiekalle kynttilöitä tai tee näyttävä kollaasi myrskylyhdyistä.

Kuvat: H&M Home/ Finlayson/ Hemtex

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja