Mainos

Kesämökkiä muistuttava hirsiyksiö myynnissä Helsingissä - "Tällaista ei tule joka päivä vastaan"

Helsingin ydinkeskustassa Katajanokalla on myynnissä varsin mielenkiintoinen asuntokohde. Kohdetta voisi äkkiseltään kuvailla sanoilla ainutlaatuinen, uskomaton, eriskummallinen ja erilainen.

– Tämä on kyllä ihan poikkeuksellinen, eikä tällaista ihan joka päivä tule vastaan, ei näitä taida ihan hirveesti olla, naurahtaa Remax-kiinteistövälitysketjun välittäjä Ville Nuutinen kuvaillessaan tuoretta kohdettaan.

Nuutinen kertoo, että kiinteistövälittäjäuran aikana on kyllä kaikenlaisia sisustustyylejä ja pohjaratkaisuja tullut vastaan, mutta hirrellä vuorattu takallinen keskustayksiö on hänelle jotakin aivan uutta. Sosiaalisessa mediassa yksiö on saanut hurjasti kiinnostusta osakseen.

Yksiö tuli myyntiin muutama päivä sitten Vyökadulla Helsingin Katajanokalla. Oikotie markkinoi yksiötä aidolla "mökkitunnelmalla". Harvinainen 48-neliöinen hirsiyksiö sijaitsee Selim A. Lindqvistin suunnittelemassa, vuonna 1904 valmistuneessa jylhässä kivitalossa. Kukapa arvaisi sen kätkevän sisälleen mökkimäisen yksiön. 

Nuutinen kertoo, että tällä hetkellä yksiön omistaa vielä yritys, jonka omistaja on omistanut yksiön ensin itse.

– Hän on ostanut sen tuossa kunnossa aikoinaan, joten hän ei ole sitä itse tehnyt tai teettänyt, mutta asunut hän siinä kyllä on jonkin aikaa, Nuutinen kuvaa.

Viime aikoina yksiö on ollut vuokralla.

Nuutisella ei ole tietoa asunnon historiasta sen tarkemmin. Hän muistelee, että asunto on remontoitu hirsikuntoon joskus parikymmentä vuotta sitten. Nuutinen ei tiedä, kuka hirsivuorauksen on tehnyt. 

Asunnosta voi halutessaan edelleen remontoida aivan tavallisen keskustayksiön valkoisine seinineen.

– Ei siinä mitään rakenteita ole muutettu, vain pintoja ja ne voi halutessaan muuttaa. Asuntoon on tehty myös parvi, mikä on hyvin yleinen Helsingin keskustayksiöissä.

Nuutinen uskoo yksiön menevän kaupaksi.

– On vaikea sanoa, onko tämä erikoinen kohde vai vaan luonnonläheinen kohde. Ihmisillä on erilaisia makuja. Tässähän on persoonallinen, kiva asunto aivan keskeisellä paikalla pääkaupungissa, Nuutinen kehuu.

Hieman alle 50-neliöisen asunnon pyyntihinta on 349 000 euroa eli 7 270 euroa neliöltä. Alkuvuonna samalla alueella myytyjen asuntojen hintataso on ollut matalampi noin 6000 euroa.

– Neliöhinta on aika lailla se, mitä muistakin tämän rakennuksen myynnissä olleista kohteista on pyydetty, Nuutinen huomauttaa.

Myyntiaikaa Nuutinen ei lähde tämän asunnon osalta arvailemaan.

– Loma-aika tietenkin alkoi juuri ja se vähän verottaa ostajia. Myyntiaikaa on mahdoton ennustaa, sillä joskus asunto menee ensimmäisellä näytöllä, joskus pitää myydä kauemmin. Mitään ennakoitavuutta näissä ei ole.

Hirsiyksiön perään on kiinteistönvälittäjän mukaan jo kyselty. Yksityisnäyttöjä on tarkoitus järjestää ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.