Kesäkurpitsa-puolukkakakku

  • 1,5 dl ohrakasta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl minttua
  • 200 sulatettua margariinia
  • 2 dl piimää
  • 4 dl puolukoita
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • Kuorrutus:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,75 tl vaniljasokeria
  • Pinnalle:
  • Puolukoita

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa. Sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyys. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Vinkki: mausta taikina jauhetulla kanelilla ja tuoreella inkivääriraasteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja