Kesäkääryleet

  • 4 kpl riisipaperilehteä
  • 1/2 retikka
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 25 g retikanversoja
  • 1/2 punttia korianteria
  • 1 lime
  • 1/2 tl tuoretta inkivääriä (raastettua)
  • 2 tl soijaa
  • 1/2 vihreä chili

Suikaloi retikka, sokeriherneet, porkkana ja sekoita retikanversot suikaleihin. Mausta hienonnetulla korianterilla, puristetulla limenmehulla, raastetulla inkiväärillä sekä hienonnetulla chilillä ja soijalla. Anna maustua noin 15 minuuttia ja purista kuivaksi marinadista. Laita riisipaperi yksi kerrallaan kuumaan veteen, asettele suikaloidut vihannekset riisipaperin 1/3 reunasta ja kääri tiukalle rullalle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa noin 4 cm pätkiksi ja asettele esille.

Limenlehtikastike

  • 3 limenlehteä
  • 4 cm pala valkoista osaa sitruunaruohosta
  • 1/2 punaista chiliä
  • 5 rkl vaaleaa soijaa
  • 2 rkl kirkasta riisiviinietikkaa
  • 1 rkl palmusokeria
  • 1/2 dl vettä

Keitä vedestä ja sokerista liemi. Ruodi limenlehdet ja hienonna. Hienonna sitruunaruoho ja chili. Sekoita joukkoon etikka, soija ja sokeriliemi.

Kevätrullat

  • 4 levyä kevätrullataikinaa
  • 1/5 l maapähkinäöljyä
  • Täyte:
  • 1/2 bok choy
  • 100 g kai choy
  • 50 g keitettyä angel hair -riisinuudelia
  • 100 g siitakesieniä tai suppilovahveroita
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 dl tummaa soijaa
  • 1/2 limen mehu
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl veteen sekoitettua maissitärkkelystä

Suikaloi bok choy, kai choy, kevät sipuli ja sienet. Keitä angel hair -lasinuudeli. Laita wokkiin kaikki marinadiainekset. Anna kiehahtaa voimakkaasti ja lisää vihannekset ja wokkaa nopeasti. Jäähdytä.

Levitä taikina pöydälle, laita täytettä 1/3 reunasta ja käännä päät sisäänpäin ja kiedo tiukalle rullalle. Liimaa sauma maissitärkkelys-vesi-seoksella. Kuumenna öljy kattilassa ja tarkista sen lämpötila kuivalla leivänpalalla. Friteeraa kuumassa öljyssä heti ja tarjoile kuumana.

Sweetchilikastike

  • 1 punainen chili siemenineen
  • 1/2 dl palmusokeria
  • 1/2 dl riisiviinaetikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl seesamöljyä

Paahda hetki kuumassa seesamöljyssä hienonnettua chiliä. Lisää palmusokeri, riisiviinaetikka ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja jäähdytä. Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemenet, jäähdytä. Lisää siemenet jäähtyneeseen kastikkeeseen

Kurkku-thai-basilikasalaatti

  • 1/2 kurkku
  • 3 lehteä thai basilikaa
  • 3 rkl inkivääriraasteesta puristettua mehua

Suikaloi, raasta tai viipaloi kuorittu kurkku, ilman siemen osaa. Hienonna thai basilika. Raasta inkivääri ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä. Tarjoile salaatti kevät- ja kesärullien sekä dippikastikkeiden kanssa.

Teejuoma

  • 1 l vettä
  • 2 tl jasmiiniteetä
  • 2 rkl kuivattua omenaa suikaleena
  • 1 rkl kuivattua sipulia
  • 4 kpl tähtianista
  • 2 kpl suikaloitua limen lehteä
  • 2 kpl limen mehu
  • sokeria maun mukaan

Kiehauta vesi, lisää ainekset. Anna hautua pois liedeltä noin 10 minuuttia kannen alla. Tarjoile haaleana.

Työvaiheet

  • 1. valmista kääryleiden täytteet
  • 2. valmista kastikkeet ja tee
  • 3. kääri kääryleet ja valmista salaatti
  • 4. friteeraa kevätkääryleet ja leikkaa kesäkääryleet
  • 5. tarjoile

Lue myös:

    Uusimmat