Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kesäkääryleet

Kesäkääryleet
KesäkääryleetMTV3
Julkaistu 30.09.2004 16:03(Päivitetty 11.05.2005 14:31)
  • 4 kpl riisipaperilehteä
  • 1/2 retikka
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 25 g retikanversoja
  • 1/2 punttia korianteria
  • 1 lime
  • 1/2 tl tuoretta inkivääriä (raastettua)
  • 2 tl soijaa
  • 1/2 vihreä chili

Suikaloi retikka, sokeriherneet, porkkana ja sekoita retikanversot suikaleihin. Mausta hienonnetulla korianterilla, puristetulla limenmehulla, raastetulla inkiväärillä sekä hienonnetulla chilillä ja soijalla. Anna maustua noin 15 minuuttia ja purista kuivaksi marinadista. Laita riisipaperi yksi kerrallaan kuumaan veteen, asettele suikaloidut vihannekset riisipaperin 1/3 reunasta ja kääri tiukalle rullalle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa noin 4 cm pätkiksi ja asettele esille.

Limenlehtikastike

  • 3 limenlehteä
  • 4 cm pala valkoista osaa sitruunaruohosta
  • 1/2 punaista chiliä
  • 5 rkl vaaleaa soijaa
  • 2 rkl kirkasta riisiviinietikkaa
  • 1 rkl palmusokeria
  • 1/2 dl vettä
  • Keitä vedestä ja sokerista liemi. Ruodi limenlehdet ja hienonna. Hienonna sitruunaruoho ja chili. Sekoita joukkoon etikka, soija ja sokeriliemi.

    Kevätrullat

    • 4 levyä kevätrullataikinaa
    • 1/5 l maapähkinäöljyä
    • Täyte:
    • 1/2 bok choy
    • 100 g kai choy
    • 50 g keitettyä angel hair -riisinuudelia
    • 100 g siitakesieniä tai suppilovahveroita
    • 2 kevätsipulia
    • 1/2 dl tummaa soijaa
    • 1/2 limen mehu
    • 2 tl sokeria
    • 1 tl veteen sekoitettua maissitärkkelystä

    Suikaloi bok choy, kai choy, kevät sipuli ja sienet. Keitä angel hair -lasinuudeli. Laita wokkiin kaikki marinadiainekset. Anna kiehahtaa voimakkaasti ja lisää vihannekset ja wokkaa nopeasti. Jäähdytä.

    Levitä taikina pöydälle, laita täytettä 1/3 reunasta ja käännä päät sisäänpäin ja kiedo tiukalle rullalle. Liimaa sauma maissitärkkelys-vesi-seoksella. Kuumenna öljy kattilassa ja tarkista sen lämpötila kuivalla leivänpalalla. Friteeraa kuumassa öljyssä heti ja tarjoile kuumana.

    Sweetchilikastike

    • 1 punainen chili siemenineen
    • 1/2 dl palmusokeria
    • 1/2 dl riisiviinaetikkaa
    • 1/2 dl vettä
    • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
    • 1 tl seesamöljyä

    Paahda hetki kuumassa seesamöljyssä hienonnettua chiliä. Lisää palmusokeri, riisiviinaetikka ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja jäähdytä. Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemenet, jäähdytä. Lisää siemenet jäähtyneeseen kastikkeeseen

    Kurkku-thai-basilikasalaatti

    • 1/2 kurkku
    • 3 lehteä thai basilikaa
    • 3 rkl inkivääriraasteesta puristettua mehua

    Suikaloi, raasta tai viipaloi kuorittu kurkku, ilman siemen osaa. Hienonna thai basilika. Raasta inkivääri ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä. Tarjoile salaatti kevät- ja kesärullien sekä dippikastikkeiden kanssa.

    Teejuoma

    • 1 l vettä
    • 2 tl jasmiiniteetä
    • 2 rkl kuivattua omenaa suikaleena
    • 1 rkl kuivattua sipulia
    • 4 kpl tähtianista
    • 2 kpl suikaloitua limen lehteä
    • 2 kpl limen mehu
    • sokeria maun mukaan

    Kiehauta vesi, lisää ainekset. Anna hautua pois liedeltä noin 10 minuuttia kannen alla. Tarjoile haaleana.

    Työvaiheet

    • 1. valmista kääryleiden täytteet
    • 2. valmista kastikkeet ja tee
    • 3. kääri kääryleet ja valmista salaatti
    • 4. friteeraa kevätkääryleet ja leikkaa kesäkääryleet
    • 5. tarjoile

    Lisää aiheesta:

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassaPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – Arja sai Suomen ensimmäisen käsisiirteenOdotteletko 10 vuoden passia? Poliisilta tärkeä muistutusHedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!Moni tekee tämän lääkevirheen flunssassa – proviisori oikaisee harhaluulon
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 17:08
      Ruoka

      Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

    • 16:59
      Ruoka

      Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

    • 14:02
      Lääketiede

      Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – Arja sai Suomen ensimmäisen käsisiirteen

    • 11:59
      Matkailu

      Odotteletko 10 vuoden passia? Poliisilta tärkeä muistutus

    • 08:15
      Hedelmät

      Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!