Kesäheila – hyväksikäyttöä vai tulinen romanssi?

Kesäheila terminä voi kuulostaa negatiiviselta asialta. Onko kesäheila vain hetkenhuuma joka heivataan sivuun syksyn tullen? Vai olisiko suhteella toivoa vielä kylminä ja pimeinä talvi-iltoinakin? AVAn lukijat kertoivat mielipiteensä kesäheiloista.

Kesäheilat eivät saa kannatusta niiden osalta, jotka kaipaavat elämäänsä pysyvämpää rakkautta.

– Olen tavoitellut pitempiä suhteita ja onnistunutkin. Vain kerran olen haksahtanut totaalisen väärään tyyppiin ja lopettanut suhteen muutamaan viikkoon, mutta sekin tapahtui talvella. Joten ei, kesäheilaa ei ole ollut.

– Kesäheila-nimitys kuulostaa samalta kuin kesäkissa, enkä aio ottaa kumpaakaan. Luon ihmissuhteita periaatteella, että suhde kestäisi kauemmin kuin kolme kuukautta, huomauttaa toinen.

Kesäheilaa pidetään myös moraalittomana ja toisen tunteilla ja arvoilla leikkimisenä. Toisaalta myös aikaisemmat kokemukset voivat vaikuttaa siihen, ettei luottoa suhteeseen ole ollenkaan, vuodenaikaan katsomatta.

– Sain pitkäaikaisessa aviosuhteessa niin "korvilleni", etten enää voi luottaa naisiin; en kesällä enkä talvella. Onko sitoutumista, uskollisuutta ja toisen kunnioittamista olemassa enää ollenkaan?

Kesä on sinkuille myös kulta-aikaa, joten juuri aurinkoisina hellepäivinä ei heilanmetsästys välttämättä ole prioriteettilistalla.

– Kesällä ei ole kiva olla sidottuna yhteen ja samaan. On kivempaa pyöriä kesällä ihan sinkkuna ilman että kukaan kyselee menemisistä ja tulemisista.

Ne jotka ovat kokeneet kuuman kesäromanssin, ovat nauttineet sen tuomista fyysisistä iloista.

– Joskus käy niin, että jostain yhden yön heilasta jää nurkkiin pyörimään kesäkolli. Kumpikin ymmärtää, ettei tästä ehkä ole mitään vuosisadan rakkaustarinaa tulossa, ja ehkä juuri se tosi seikka vapauttaa harrastamaan huikaisevaa seksiä.

Kesäheila voi kestää syksyynkin

Parisuhteiden epäonnistuessa kesäheila voi tuoda tarvittua läheisyyttä.

– Parisuhteet eivät ottaneet onnistuakseen ja kammosinkin niitä, mutta läheisyydenkaipuuseen kesäheila oli oiva ratkaisu. Kumpikaan ei ollut tilivelvollinen eikä tarvinnut jännittää mitään. Pidimme aikamme hauskaa ja nautimme toisistamme, kunnes homma sitten kesähelteiden ja huuman jälkeen hiipui, kuten sen oli tarkoituskin.

– Kesän loppuessa tulevaisuuden suunnitelmat olivat konkreettisesti erilaisia. Ikävä oli mutta pakko oli luopua.

Aina romanssiinkaan ei lähdetä puhtaat jauhot pussissa.

– Oltiin vaan kesän ajan yhdessä ja tyyppi käytti minua hyväkseen herättääkseen toisen naisen huomion, kertoo karun kesäromanssin kokenut.

– Seksi oli hauskaa, mutta mies katosi kuin tuhka tuuleen kesän lopussa, vaikka oli vain pari yötä aikaisemmin höpöttänyt seurustelemisesta ja kutsunut minua tyttöystäväkseen. Tästä on jo muutama vuotta. Ei jäänyt paha mieli, koska aavistin tuuliviirimäisen piirteen miehen luonteessa jo alkukesästä. Yhden kesän huviksi hän sopi mitä mainioimmin.

Kesäheilat ovat olleet myös keino kokea jotain, mitä omassa suhteessa ei ole ollut. Osa AVAlaisista on kokenut romanssin vain sen aikaa, kun toisen osapuolen oikea henkilö on ollut toisaalla. Joskus romanssista on kuitenkin kehkeytynyt jopa vuosia kestävä rakkaustarina.

– On ollut vuodesta 2009 alkaen. Tapasin hänet kaksi viikkoa ennen juhannusta. Tapaamisen päättyessä rohkenin kysyä häneltä: "Mitäpä tuota meinaat Juhannuksena tehdä?" Vastaus oli "En ole ihan varma, kun minulla saattaa olla jotain". Viikon kuluttua hän ilmoitti, ettei hänellä ole mitään suunnitelmia. Niinpä istuimme sinä Jussina käsi kädessä minun parvekkeellani vesisadetta katsellen! Siitä lähtien hän on ollut joka vuosi minun kevät-, kesä-, syksy- ja talviheilani. enempää en voisi onnellinen olla!

AVA

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja