Mainos

Kesädieseliä vielä myynnissä – varo, ettet hyydy joululiikenteen paukkupakkasiin

Pakkanen voi kiristyä joulun menoliikenteessä jopa 30 asteeseen ainakin Suomen itäosissa. Keli on kiperä etenkin dieselautoille.

Ainakin osalla Shellin huoltoasemista on myynnissä yhä kesälaatudieseliä, joka kestää pakkasta vain 25 asteeseen asti. Kylmemmällä säällä kesädieselillä kulkevan auton meno hyytyy. Shellin huoltoasemista vastaavan ST1:n myyntijohtajan mukaan tilanne pyritään korjaamaan perjantaihin mennessä.

– Talvilaatudieseliä on ajettu lähes kaikille huoltoasemillemme Suomessa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Perjantaihin mennessä talvilaatua on kaikkialla, myyntijohtaja Mikko Reinekari lupaa.

Reinekarin mukaan talvilaatudieseliä on tuotu Shellin huoltoasemille asteittain, ensin Pohjois-Suomeen lokakuussa. Talvidiesel kestää 34 pakkasasteen lämpötiloja.

Neste Oil on puolestaan tuonut muutamalle Pohjois-Suomen liikenneasemalleen käyttöön myös arktista dieseliä, jota käyttämällä dieselauto toimii 44 asteen pakkasessakin. Neste Oilin myyntipäällikkö Petteri Kämpjärvi kertoo, että yhtiön miehitettyjen asemien talvilaatudiesel kestää käytön 37 pakkasasteessa. Miehittämättömillä asemilla tavallista talvidieseliä on sen sijaan ollut saatavilla marraskuun alusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.