Mainos

Kesä villitsee kommentoimaan ulkonäköä – voi olla kunnianloukkaus

Ihmisten ulkonäön julkisessa kommentoinnissa kannattaa olla kesälläkin varovainen.

Jos kommentoinnin kohteeksi joutunut kokee julkiset huutelut loukkaaviksi, hän voi nostaa rikossyytteen kunnianloukkauksesta.

– Kunnianloukkaus on aika harvinainen tapaus. Useimmiten kunnianloukkaukseksi katsotaan tapaukset, joissa julkisesti esitetään valheellisia väitteitä jostakin henkilöstä. Kunnianloukkauksiksi voidaan kuitenkin lukea myös sellaiset tapaukset, joissa halvennetaan toista, kertoo ylikomisario Jaakko Wallenius.

Mutkikkaaksi asian tekee se, että halvennetuksi joutuminen on pohjimmiltaan yksilöllinen kokemus.

– Jotkut eivät pidä siitä, että heidän ulkonäköään kommentoidaan ollenkaan julkisesti vaikkapa oman elämänkatsomuksen takia. Joku voi kokea ulkonäön kommentoinnin myös aliarvostamisena, Wallenius sanoo.

Ulkonäön kommentoinnista tehty kunnianloukkaussyytös voi edetä tutkintaan ja sakkojen määräämiseen saakka. Jos tällainen tapaus etenisi tutkintaan, selvitettäisi poliisi Walleniuksen mukaan ensin sen, oliko halventaminen tahallista.

– Toisaalta kauniiksi kehuminenkin voi olla toisen mielestä loukkaavaa, Wallenius sanoo.

Jos poliisi kuulee asiatonta tai häiritsevää toisten ulkonäön kommentointia, puuttuu virkavalta siihen kehottamalla ihmisiä käyttäytymään. Useimmiten poliisi puuttuu humalaisten häiritsevään käytökseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.