Kesä kaunis ja pöytä korea

Viikon parhaat ruokavinkit koostuvat kalasta ja kesän uusista kasviksista.

Uusia perunoita kannattaa kerralla keittää reilumpi satsi. Kun ensimmäisenä päivänä perunat nautitaan perinteisesti kuumina, saa seuraavana päivänä lopuista nopeasti herkullisen salaatin.

Sillin seuraksi tai virkistäväksi vaihteluksi perunoille voi valmistaa perinteisen sipulivoin.

Sipulivoi

n. 150 g sulatettua voita 4 uutta sipulia 2 keitettyä kananmunaa (suolaa) mustapippuria

Viipaloi uudet sipulit varsineen. Lisää voisulan joukkoon. Leikkaa kananmunat leikkurilla kuutioiksi ja lisää sipulivoihin. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Seuraavana päivänä perunoista tulee pikasalaatti savukalalle tai grillatun lihan lisäkkeeksi.

Peruna-fetasalaatti

1 kg keitettyjä perunoita 3 uutta sipulia valkopippuria 1 prk kermaviiliä 1 prk fetajuustokuutioita (sitruunamehua) (suolaa)

Leikkaa perunat viipaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi sipulit varsineen. Yhdistä kevyesti sekoittaen perunat, sipuliviipaleet, feta ja kermaviili. Mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla ja tilkalla sitruunamehua. Anna maustua kylmässä.

Kun peruna alkaa kyllästyttämään kannattaa kokeilla fuusiokeittiötä ja vaikkapa ahvenpitsaa tai olutlihaa ja kasviscurrya ja couscousia.

Jos mansikat alkavat kyllästyttää voi uutta makua lorauttaa kardemummasiirapista. Siirapin valmistaminen on maailman yksinkertaisina! Mansikat saavat rinnalleen myös raikkaita meloneja.

Kardemummasiirappi hedelmille

1 dl sokeria 1 dl vettä 1 rkl kardemummansiemeniä

mansikoita hunaja- ja verkkomelonia kuorittuna ja paloiteltuna

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä ja siivilöi kardemummansiemenet halutessasi pois.

Siirappi sopii jäätelön, mansikoiden ja erilaisten hedelmien maustamiseen sekä kastikkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat