Mainos

Kesä jatkui pitkään – syyskuussa jopa 23 astetta lämmintä

Syyskuu oli kahdeksatta kertaa peräkkäin tavanomaista lämpimämpi, kertoo Ilmatieteen laitos. Syyskuun ylin lämpötila oli Helsingin Kumpulassa 7. päivänä mitattu 23,2 astetta ja alin lämpötila oli Sallan Naruskassa 18. päivänä mitattu -5,3 astetta. 

Kesäinen sää jatkui pitkin syyskuuta, sillä viimeinen +20 asteen ylitys oli kuukauden 15. päivänä ja vielä 27. päivänä lämpötila kohosi Oulua myöten yli 17 asteeseen.

Kokonaisuudessaan syyskuu oli 1-2 astetta tavallista lämpimänpi, Luoteis-Lapissa jopa 2-4 astetta tavanomaista lämpimämpi. Vuosi sitten syyskuu oli jopa hieman tämänvuotista lämpimämpi.

Tavanomaiseen verrattuna syyskuussa satoi eniten Lapissa. Maan lounaisosassa sademäärä jäi paikoin harvinaisen pieneksi – vastaava toistuu keskimäärin kerran 10 vuodessa. 

Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun sademäärät eivät kerro koko totuutta syyskuun sateisuudesta, sillä sadepäiviä oli maan etelä- ja länsiosassa paikoin poikkeuksellisen vähän. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla sadepäiviä oli vain neljä, kun tyypillisesti niitä on noin 16.

1:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.