Kerrostalon tulipalo aiheutti suuren määrän savua Turussa – kokonaisen rappukäytävän asukkaat turvaan kodeistaan, syttymissyytä tutkitaan

Turussa kerrostalossa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta ennen viittä iltapäivällä. Palo saatiin sammutettua puoli kuuteen mennessä.

– Palo sammui noin 15 minuutissa. Varsinainen tulipalo ei ollut mitenkään iso, mutta se aiheutti runsaasti savua, joka levisi kaikkiin rappukäytäviin, päivystävä palomestari Juha Penttilä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kommentoi.

Tulipalo syttyi rakennuksen kellarikerroksessa. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vain yksi rakennuksen rappukäytävistä tyhjennettiin. Lisäksi kolme rappukäytävää tarkastettiin.

– Teemme arvion siitä, koska asunnot ovat taas asuttavassa kunnossa. Tarkoituksena olisi, että ihmiset pääsisivät nukkumaan koteihinsa vielä tänään.

Tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja. Ensihoito tarkastutti tapahtumapaikalla neljä henkilöä, mutta jatkotoimenpiteisiin ei ollut tarvetta.

Penttilä ei kommentoinut palon syttymisen syytä. Syttymissyy on parhaillaan tutkinnan alla poliisilla ja pelastuslaitoksella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja