Kermainen madekeitto maksan kera

  • kokonainen made
  • 2 sipulia
  • 6-8 perunaa
  • 3 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 5 dl madelientä
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • suolaa
  • kokonaisia maustepippureita
  • runsaasti hienonnettua tilliä
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • madeliemi:
  • mateen ruotoja
  • 6 dl vettä
  • 1 sipuli
  • ½ purjoa
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • laakerinlehti
  • suolaa
  • maustepippuria

Nylje, perkaa ja fileoi made ja ota maksa talteen. Pane madelientä varten ruodot kattilaan ja kaada vesi päälle niin, että ruodot peittyvät. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset ja laakerinlehti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä liemi ja siivilöi.

Leikkaa fileet kuutioiksi ja kypsennä maksa kiehuvassa vedessä. Hienonna yksi sipuli ja leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Hauduta sipulia ja perunoita rasvassa muutama minuutti. Kaada joukkoon madeliemi ja hauduta perunat kypsiksi.

Lisää kerma, madekuutiot ja viipaloitu maksa ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja maustepippurilla ja lisää tilli. Ripottele lopuksi keittoon paahdettuja ruisleipäkuutioita ja päälle raakaa hienonnettua sipulia.

Lue myös:

    Uusimmat