Mainos

Kenguru kuin kehonrakentaja! Onko tässä maailman vahvin pussieläin?

Luulitko, että kaikki kengurut ovat pieniä ja suloisia? Et ole siis tavannut vielä jättilaiskenguru Rogeria.

Tämä jättilaiskenguru ei eroa lajitovereistaan ainoastaan kokonsa, vaan myös hyvin erottuvien lihasten ja voimiensa ansiosta. 

Roger asuu Chris Ladotin pitämällä eläintilalla Australian Alice Springsissä. Mies on entinen opas, joka löysi kutsumuksensa kymmenen vuotta sitten löydettyään orvon kengurunpoikasen tienvarresta. Mies päätti pelastaa poikasen ja hoitaa tätä niin pitkään kuin olisi tarpeen. Tästä hän sai idean rakentaa tilan orvoille poikasille.

Jo usean vuoden ajan toiminut tila tunnetaan nimellä Kangaroo Dundee, jonka 90 hehtaarin kokoisella alueella asustelee tällä hetkellä 25 kengurua.

Tyypillinen alfauros

Tilan kiistaton tähti on kuitenkin jättilaiskenguru Roger. Vuonna 2006 emonsa kuoleman jälkeen pelastettu kenguru nousi suuren maailman tietoisuuteen BBC:n dokumenttisarjan myötä, ja on nykyisin myös suuri sosiaalisen median tähti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähes kehonrakentajalta näyttävä Roger on herättänyt hämmennystä ja ihailua valtavilla voimillaan. Se pystyykin murskaamaan tinaämpäreitä kuin pahvia ikään.

Ladot kertoo, että Roger on tyypillinen alfauros, joka haluaa esitellä voimiaan ja taistella aina kuin mahdollista. Hänen mukaansa kenguru seisoo usein kahdella jalalla, mikä merkitsee halua taistella. Mies joutuukin pitämään välillä huolta siitä, että hän pysyy tarpeeksi kaukana tästä voimakkaasta kengurusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video: Katso miltä näyttää, kun maailman nopein eläin pinkaisee vauhtiin. 

1:53

Lähde: Traveller 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.