Mainos

Kenelle tämä lahjakortti kuuluu? Helsinki-Vantaalta löytynyt "merkittävän summan" sisältävä lahjakortti on yhä vailla omistajaa

Joulukuun 22. päivä Helsinki-Vantaan lentoasemalta löydetty Stockmann-tavaratalon lahjakortti on yhä vailla omistajaa. Kortin perheineen löytänyt nainen kertoo, että kukaan ei ole ilmoittautunut ”merkittävän summan” sisältävän lahjakortin omistajaksi.

– Voi olla, että ihmiset viettävät lomia, ja yhteydenotto tulee pyhien jälkeen, omasta toiveestaan nimettömänä esiintyvä nainen kertoo.

Naisen mukaan lahjakortti jäi luovuttamatta lentokentän henkilökunnalle "lähtöhulinoiden" vietyä perheen huomion. Omistajaa alettiin etsiä sosiaalisen median kautta.

Alun perin perhe oli suunnitellut lahjoittavansa lahjakortin hyväntekeväisyyteen, jos omistajaa ei löydy, mutta nyt heidän käsityksensä mukaan kortti on vietävä löytötavarapisteeseen.

Perhe palaa Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentän kautta vuodenvaihteessa, ja silloin lahjakortti on tarkoitus viedä lentokentän löytötavaroihin.

Lentäkentälle on jo välitetty tieto löydöstä, jotta lahjakortin omistajalle osataan kertoa sen löytymisestä mahdollisen yhteydenoton tullessa.

Nainen kritisoi sitä, miten hankala löytötavaratoimistoon oli saada yhteyttä. Tieto saatiin välitettyä lopulta lentokentän palvelunumeron kautta.

Löytötavara poliisille tai löytöpaikan haltijalle

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että lentoasemilta ja liikkeistä löytyneet löytötavarat tulee viedä kyseisen liikkeen edustajille, joka välittää ne esimerkiksi löytötavaratoimistoon. Ulkoa julkisesta paikasta löytyneet löytötavarat toimitetaan taas poliisille. Tarkemmin toiminnasta löytötavaroiden kanssa säädetään löytötavaralaissa.

– Tavaroita tulee hirveät määrät, ja siksi niiden käsittelyssä on viivettä, Helsingin poliisilaitoksen Jari Illukka kertoo löytötavaratoiminnan arjesta.

Löytäjä saa löytötavarasta löytöpalkkion, jos omistaja hakee esineen ja maksaa siitä löytöpalkkion lisäksi säilytyskulut. Toisin kuin poliisille toimitetussa löytötavarassa, ei niin sanotun laitoslöydön omistusoikeus siirry kolmen kuukauden kuluttua löytäjälle vaan asiaa hoitavalle löytötavaratoimistolle.

Lahjakortin löytäneen perheen suunnitelma siitä, että he luovuttaisivat kortin hyväntekeväisyyteen jos omistajaa ei tavoiteta, ei siis vaikuta toteutuvan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.