Kelan äitiyspakkaus 2011 on entistä ekologisempi

Äitiyspakkauksessa näkyvät tänä vuonna asiakkaiden toiveet entistä paremmin: pakkauksessa on enemmän vaatteita kuin aiemmin ja materiaalit ovat entistä ympäristöystävällisempiä.

Ekologisuus näkyy jälleen äitiyspakkauksessa. Kestotuotteiden määrää on lisätty, osa trikoovaatteista on valmistettu luomupuuvillasta ja kierrätysmateriaalia on hyödynnetty useassa tuotteessa.

Äitiyspakkauksen käyttäjiä on kuunneltu entistä tarkemmin vuoden 2011 pakkausta suunnitellessa. Asiakkaiden toiveiden mukaan pakkauksessa on enemmän vaatteita viime vuoteen verrattuna. Bodyjä on kuuden sijaan kahdeksan, potkupukuja kahden sijaan kolme ja myssyjä kolmen sijaan neljä.

Peitteen ja makuupussin vanussa on kierrätysmateriaalia

Toiveeseen ympäristöä säästävistä materiaaleista on voitu vastata monen tuotteen valinnassa. Vaatteista osa on luomupuuvillatuotteita. Peitteessä ja makuupussissa on hyödynnetty ensi kertaa kierrätysmateriaalia. Pussin vanu on 85-prosenttisesti uusioraaka-ainetta. Ulkohaalarissa sekä lämpötöppösissä ja -tumpuissa 52 % on kierrätyskuidusta valmistettua polyesteriä.

Myös kestotuotteita on aiempaa enemmän. Pakkauksessa on ensimmäistä kertaa flanellinen kestoliina, jota voi käyttää esimerkiksi vauvan pesuliinana kertapuhdistusliinojen sijaan.

– Perhe tarvitsee useamman kestopesuliinan, mutta nyt pakkaukseen otettiin yksi liina kokeilun vuoksi. Tuotteesta kerätään palautetta seuraavia pakkauksia varten, kertoo Kelan osastopäällikkö Anne Neimala Kelan tiedotteessa.

Myönteisen palautteen ansiosta viime vuonna mukaan tulleet kestoliivinsuojat pysyivät pakkauksessa. Kestovaippojakin on entiseen tapaan, mutta mallia on asiakkaiden pyynnöstä muutettu. Tämän vuoden pakkauksessa on yksi all-in-one-vaippa sekä yksi taskuvaippa lisäimulla. Neimala haluaa muistuttaa, että vaipat pitää pestä useamman kerran, ennen kuin niiden imukyky on hyvä.

Äitiyspakkauksessa ei enää esitteitä

Perustuotteiltaan äitiyspakkaus on lähes samankaltainen kuin viime vuonna. Imetysopas jäi pakkauksesta pois, koska sitä ei tarjottu pakkaukseen kilpailulain mukaisessa ajassa.

Anne Neimalan mukaan äitiysavustusraati pitää tärkeänä tiedon jakamista lapsiperheille.

– Esitteet ja oppaat ovat kuitenkin äitiyspakkauksen saaneiden mielestä yksi tarpeettomimmista tuotteista. Myös ekologiset syyt tukivat esitteiden jättämistä pakkauksesta. Internet tarjoaa paljon tietoa, ja esitteitä jakavat mm. neuvolat ja synnytyslaitokset. Kun maksulliset esitteet jäivät pois, pakkaukseen pystyttiin lisäämään trikootuotteita, selvittää Neimala.

Pakkaukseen sisällytetään tiedote, jossa kerrotaan internetistä löytyvistä lapsiperheille hyödyllisistä linkeistä sekä Kelan palveluista lapsiperheelle.

Uusi äitiyspakkaus on tänä viikonloppuna esillä Lapsimessuilla Kelan messuosastolla 6c69. Vuoden 2011 pakkauksen jakaminen alkaa arviolta toukokuun alkupuolella, kun vanha pakkaus on jaettu loppuun.

Kuvat: Kela

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja