Mainos

Keittiötrendit vuonna 2009

Sisustustrendit elävät jatkuvasti. Näin IKEAn sisustussuunnittelija Kirsi Santalo kertoo vuoden 2009 keittiötrendeistä ja -uutuuksista.

Kaapistoissa ja kiintokalusteissa nähdään tänä vuonna puuta, sävytettyjä puuovia sekä raikkaita värejä.

–Uusin puinen ovimallimme on pyökkinen Solär, jossa puun syyt kulkevat vaakasuuntaan. Ovessa on lisäksi trendikäs listavedin eli perinteisen vetimen sijaan vain ura, josta kaappi vedetään auki. Kyseistä ovea on saatavana myös valkoisena, joka on aina trendikäs ja tässä tapauksessa myös viimeisen päälle minimalistinen ratkaisu tuolla edellä mainitulla vedinratkaisulla.

–Puuviiluisissa ovissa mustanruskea Nexus on uusin. Myös siinä puun syyt kulkevat trendikkäästi vaakasuuntaan. Värillisissä, maalatuissa MDF-ovissa uusimpina väreinä ovat kirkas keltainen ja oranssi ja lasiovissa vihreä ja siniharmaa. Näitä voi käyttää joko yksistään tai vaikkapa valita nämä värilliset ovet vain yläkaappeihin muuten valkoiseen keittiöön.

–Tilaratkaisuissa suositaan nyt yhtä korkeaa kaappirivistöä, johon sijoitetaan pääosa koneista (jääkaappi, mikro, uuni) sekä kuivaruokien säilytys. Näiden lisäksi käytetään toista rivistöä alakaapeilla ja työtasolla, mutta mahdollisimman niukalla yläkaappirivistöllä - mahdollisesti keittiöön ei asenneta ollenkaan yläkaappeja tai ne pidetään vähäisinä ja kevyinä: suositaan esimerkiksi matalia vaakakaappeja tai avohyllyjä.

Säilytystilan maksimointi on sekä muodikasta, taloudellista että helppoa.

–Faktum-kaappien yläkulmakaappiin on nyt saatavana sisusteeksi karusellihylly. Näin nurkkatila voidaan hyödyntää tehokkaasti myös yläkaappirivistössä ja kaapin sisältö saadaan helposti ulottuville.

–Lisäksi Rationell- ja Rationell Variera -sarjoissa on suuret valikoimat erilaisia sisusteita ja tilanjakajia, joilla voi järjestää keittiön kaapit ja laatikostot juuri omiin tarpeisiin sopiviksi.

Kodinkoneiden trendit liittyvät niin ikään käytettävissä olevan tilan maksimointiin, yksityiskohtiin ja raikkaisiin väreihin:

– Kodinkoneuutuuksiamme ovat muun muassa laatikostoon sijoitettu jääkaappi, lämpölaatikko ruoan lämpimänä pitoon ja astioiden lämmittämiseen ennen tarjoilua sekä kattoon kiinnitettävä liesituulettimen ja valaisimen yhdistelmä. Kodinkoneissa on nyt saatavilla trendiväri vihreä tuttujen ja turvallisten valkoisten ja rosteristen lisäksi. Vihreät kodinkoneet sopivat yhteen vihreän Rubrik-ovimallin kanssa. Kodinkoneemme ovat laadukkaita, Wihrlpoolin valmistamia ja ne on suunniteltu yksinoikeudella IKEA-tavarataloille.

– Uutta on myös se, että jos asiakas haluaa viimeistä detaljia myöden täydellisen keittiön, hän voi valita keittiökaappeihinsa samat vetimet kuin valitsemassaan kodinkonesarjassa on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.