Keittiöratkaisu Heinolan asuntomessutalossa

Messutalomme keittiön suunnitteli Novart Oy:n mallikeittiösuunnittelija Maarit Suokas.

Kyllähän keittiö on edelleen kodin toiminnallinen sydän. Olen aina painottanut sitä, että sen suunnitteluun kannattaa panostaa ja ryhtyä siihen riittävän ajoissa - oikeastaan heti kun rakennuslupa on kourassa. Siitä on
sekin etu, että silloin ei ole vielä piirretty putki- ja sähkökuvia piirretty, joten nämä pisteet saadaan sijoitettua siten kuin halutaan.

Varhaisen liikkeelle lähdön puolesta puhuu myös se tosiasia, että keittiöasennuksen vuoro tulee rakennusprojektissa vasta hyvin loppuvaiheessa. Jotta saadaan varmistettua näyttävä ja toimiva kokonaisuus,
sille kannattaa budjetoida varat jo heti rakentamisen alkuvaiheessa.

Mikä tämän keittiön suunnittelussa oli punainen lanka?

Ensinnäkin tietysti perheen koko - tässä se oli neljä henkeä. Pyrimme sijoittamaan kaikki työpisteet lähelle toisiaan, jotta keittiö olisi toiminnallisesti mahdollisimman ergonominen. Olemme myös käyttäneet kalustepintaisia ovia kodinkoneiden edessä, jotta huonekalumaisuus korostuu. Nykyäänhän keittiöllä on yhtä tärkeämpi merkitys osana ruokailutilaa ja olohuonetta.

Astianpesukone on sijoitettu puolikomeroon, ergonomisesti oikealle tasolle. Viereen on sijoitettu uunit - mikroaalto- ja tavallinen uuni.

Saareketyyppinen keittopiste sijaitsee keskellä keittiötä, josta on lyhyt matka vesipisteeseen, uunille ja mikrolle sekä jääkaappi-pakasteyhdistelmään. Sen jatkoksi on rakennettu aamiaispöytä.

Ovipinnaksi valittiin massiivitammi, joka on petsattu konjakin sävyyn. Etureuna on nauhoitettu samaan sävyyn - kun oven laittaa kiinni, valkoinen etureuna ei paista läpi.

Astiankuivauskaappiin on laitettu rst-ritilät, - siis ruostumatonta terästä - jolloin ne pysyvät pitkään puhtaina ja siisteinä.. Pöytäkaappilinjassa on käytetty sekä laatikostoja että hyllykaappeja. Ruostumatonta terästä on myös laatikostoissa; laatikot pystyy vetämään ulos niin pitkälle, että tarvitsemansa tavarat saa helposti kaivettua esiin taaimmaisestakin nurkasta.

Nurkkakaapissa on krominvärinen karuselli, jonka avulla kattilat saa perimmäisestäkin nurkasta kätevästi käden ulottuville.

Ripaus romantiikkaa on saatu koristeellisilla elementeillä, kuten pilastereilla, koristelistoilla ja -aidoilla.

Yleisvalaistuksen lisäksi keittiöön on sijoitettu miniloisteputkivalaisimet Nehän voi sijoittaa hyvinkin lähelle kalustepintaa, koska ne ovat matalalämpöisiä. Ja pisteenä i päälle keittiöstä löytyy myös viinikylmiö.

(JKA 15.2.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja