Mainos

Keittiöön lattia keraamisista lukkoponttilaatoista

Lukkopontit ovat olleet jo pitkään arkipäivää laminaattilattioiden ja parkettien kohdalla. Niiden asentaminen on nopeaa ja siistiä ja jos tekijä osaa asiansa, lopputulos vastaa täysin perinteistä liiman avulla asennettavaa lattiaa. Nyt markkinoille on ilmestynyt myös lukkopontillinen keraaminen laatta.

Kuivapuristetun laatan vahvuus on 14 mm ja se koostuu itse laatasta sekä erityisestä lukkoponttimoduulista. Sen koko on joko 31 x 31 cm tai 50 x 50 cm ja pohjan polymeerieristys eristää askelääniä 18 dB.

Lattian tasaisuus pitää tarkastaa ennen asennusta pitkällä linjarilla tai vatupassilla. Alustan on oltava kiinteä – vanha muovi- tai linoleumimatto sopii erinomaisesti, kokolattiamatto ei käy. Myöskään märkiin tiloihin tämä laatta ei sovellu.

Laatat voi asentaa makunsa mukaan tasalaatoituksena tai eri tavoin limitettyinä, suoraan tai viistoon. Jaon suunnittelemiseksi lattian mitat tarkistetaan. On suositeltavaa tehdä kokeeksi kuivaladonta, jolla lopputulos ja tarvittavat korjaukset on kaikkein helpoin suunnitella. Siitä nähdään heti, onko järkevintä lähteä liikkeelle täydellä laatalla vai puolikkaalla.

Kun ladonta aloitetaan kokonaisella laatalla, poistetaan ensimmäiseksi seinää vasten tulevat urospontit. Tämä onnistuu helposti puukolla – muutenkin työ onnistuu aivan tavanomaisella laattaleikkurilla ja perustyökaluilla. Valmistaja tarjoaa myös juuri näille laatoille tarkoitettua asennustyökalua.

Periaatteessahan kyseessä on tavanomainen uiva lattia. Seinää vasten asetetaan siis pienet kiilat takaamaan elämisvara. Laattojen asettaminen paikalleen käy sujuvasti käsinkin, mutta erityisesti isompien laattojen kohdalla voi käyttää apuna kumivasaraa. Pitää muistaa, että urospontteihin ei silläkään saa lyödä, vaan on käytettävä joko lyöntikapulaa tai valmistajan tarjoamaa asennustyökalua.

Laatassa on valmiina polymeerisaumanauha, joten lattiaa ei tarvitse saumata erikseen. Se on siis heti ladonnan jälkeen valmis käytettäväksi. Lattian pesu ja hoito ovat samanlaiset kuin muillakin laattalattioilla. Graniittia kovempi kuivapuristelaatta ei ime nestettä itseensä käytännöllisesti katsoen ollenkaan. Valmistajan mukaan lattialle voi kaataa vaikka mehulasin eikä neste pääse saumaan, mikäli asennustyö on tehty oikein.

Lisätietoja:
Faenza Clip Tile Oy Orient-Occident Ltd, Espoo
www.orientoccident.fi

(JKA 26.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.