Keititkö liikaa kahvia? Kokeile tätä hyödyntämisniksiä!

Useimmat keittävät aina hieman liikaa kahvia, mutta nyt sinun ei enää tarvitse heittää ylimääräistä kahvia alas viemäristä.

Kahvi nautitaan yleensä kuumana, mutta useat haluavat juoda kyseisen juoman myös kylmänä. Etenkin kuumina kesäpäivinä lämpimän juoman juominen saattaa tuntua hankalalta. Kahvihammasta kolottaa, mutta tavallisten jäiden kanssa juotu kahvi ei maistu tarpeeksi vahvalta. Tämän ongelman kanssa auttaa aiemmin ylijäänyt kahvi ja pakastin.

Kannattaakin kaataa vanha kahvi jääkuutioastiaan ja pakastaa. Tällä keinolla kylmästä ja vahvasta kahvista pääsee nauttimaan aina tarpeen tullen. Keitä vain tarvitsemasi määrä kahvia ja lisää joukkoon kahvista valmistettuja jäitä. Kahvista voi nauttia sellaisenaan tai lisätä joukkoon esimerkiksi maitoa ja sokeria.

Kylmää kahvia voi valmistaa myös tavallisella suodatinkahvinkeittimellä. Kylmää kahvia suoraan suodattimesta voi valmistaa lisäämällä 12 mitallista tummaa kahvia ja noin neljä desilitraa vettä. Laita kahvipannun pohjalle runsaasti jäitä ja päräytä kone käyntiin. Kahvin tiputtua pyöräytä pannua ja kaada suoraan kuppiin, jottei annos lämpene liikaa.

Kahvista valmistettuja jääkuutioita voi hyödyntää niin monella tapaa kuin vain itse keksii.

Lähde: Chow

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja