Keihästähti täräytti maailman kärkituloksen uusiksi – katso tuore ennätysheitto tästä

Viimeisellä kierroksella lävähti: Timanttiliigan keihäässä syntyi uusi maailman kärkitulos 1:22
Näin Timanttiliigassa syntyi uusi maailman kärkitulos ja Japanin ennätys!

Japanin Haruka Kitaguchi paiskasi naisten keihäänheitossa uuden maailman kärkituloksen. Hän kiskaisi viimeisellä heitollaan Brysselin Timanttiliiga-kilpailussa 67,38.

Kitaguchilla oli hallussaan jo aiempi tämän kauden ykköstulos lukemin 67,04. Brysselin Timanttiliiga-kisassa hän oli ennen viimeistä kierrosta heittänyt parhaallaan 65,20, mutta viimeisellä lähti vielä pidemmälle.

Kitaguchi paransi hallussaan olleen maailman kärkituloksen ja Japanin ennätyksen lukemiin 67,38.

Katso uusi maailman kärkilaaki ylälaidan videolta.

Keihäskisassa toiseksi sijoittui Itävallan Victoria Hudson (64,65) ja kolmanneksi Latvian Lina Muze-Sirma (63,00).

Kitaguchi voitti elokuussa Budapestissa maailmanmestaruuden.

Tuuri jäi hännille, Richardsson 12:s

Suomen Heta Tuuri jäi naisten korkeushypyssä Viron Elisabeth Pihelan kanssa kisan hännille, jaetulle yhdeksännelle sijalle tuloksella 180. Kilpailun voitti 200 ylittänyt Ukrainan Yaroslava Mahutshih.

Suomalaisista Brysselissä kilpaili myös Camilla Richardsson, joka sijoittui 5 000 metrin juoksussa 12:nneksi. Hän juoksi ajan 15.13,69, jollahän jäi tällä kaudella juoksemastaan omasta ennätyksestään 2,06 sekuntia.

Kilpailun voittoon paineli Kenian Lilian Kasait Rengeruk ajalla 14.26,46.