Keihään maailmanmestari ja muut urheilijat heitettiin ulos hotellista – ”Joskus rakkaan maamme edustaminen saa meidät suuttumaan”

40:04
Tulosruutu paketoi tiistain urheilu-uutiset.

Afrikan mestaruuskisoihin valmistautuneet kenialaisurheilijat saivat tiistaina yllättävän ilmoituksen: joukkue heitettiin ulos hotellista, koska maan urheilujärjestö ei ollut maksanut heidän majoituksiaan. Keihäänheiton maailmanmestari Julius Yego purki pettymystään Kenian toimintaa kohtaan.

Urheilijat olivat tiistai-iltana palailemassa päivän harjoituksista, kun heitä käskettiin hakea matkatavaransa ja poistua huoneistaan. Joukko yleisurheilijoita ja naisten lentopallomaajoukkue olivat nairobilaisessa hotellissa valmistautumassa Marokossa järjestettäviin kisoihin.

Häätö johtui maksamattomista majoituksista, mutta ketään Kenian urheilujärjestön tai ministeriön edustajaa ei lupauksista huolimatta kuulunut paikalle selvittämään asiaa. Vuoden 2015 keihäänheiton maailmanmestari Julius Yego antoi palaa Facebookissa.

– Joskus rakkaan maamme Kenian edustaminen saa meidät suuttumaan. Tällainen tilanne meillä on St. Luke’sin hotellissa, Yego kirjoitti kuvaansa, jossa urheilijat olivat tukkineet hotellin aulan odotellessaan asian ratkeamista.

– Mikä on oikeasti mennyt vikaan urheilujohtamisessamme! Moraalin puutetta, keihässankari sauhusi.


Urheilijat eivät yrityksistä huolimatta saaneet kiinni henkilöä, jonka oli tarkoitus hoitaa maksu.

– Emme ole edes saaneet päivällistä. Tämä on niin epäkunnioittavaa tulla kohdelluksi tällä tavalla. Se on häpeällistä, ja silti me aina tulemme kentälle taistelemaan maamme puolesta. Jos tämä se on, miten hallitus palkitsee meidät, niin se on sääli, kommentoi lentopallomaajoukkueen pelaaja kenialaiselle Capital Sportsille.

Lopulta maan olympiakomitean edustajien saapuminen sai riidan raukeamaan myöhään illalla.

Tapaus ei ollut suinkaan poikkeuksellinen kenialaisessa urheilussa. Maan koripallomaajoukkue joutui aiemmin anelemaan apua pystyäkseen maksamaan majoituksensa Senegalissa järjestetyssä Afrikan mestaruusturnauksessa.

Viime kuussa lentopallon maajoukkuepelaajat valittivat tulleensa hylätyiksi Egyptiin mestaruuskisojen aikana. Miesten ja naisten maahockeyn maajoukkueet puolestaan matkustivat olympiakarsintoihin Etelä-Afrikkaan aivan viime hetkillä.

Julius Yegon päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja