Käytkö suihkussa liian usein? Näin pidät täydellisesti huolta hygieniastasi

Koska viimeksi pesit silmälasisi? Entä hiuksesi? Nordic Business Insider -lehti listasi tavat, joilla hygieniasta voi pitää huolta täydellisesti.

Käy suihkussa: 2–3 päivän välein

Miksi juuri näin? Suurin osa ihmisistä käy suihkussa aivan liian usein. Jos harrastat liikuntaa, suihkussa voi käydä useammin.

Pese hiukset: Kerran tai kaksi viikossa

Miksi juuri näin? Hiustenpesun tarve riippuu ihotyypistä. Kenenkään ei tarvitse pestä hiuksiaan joka pävä; normaali- ja kuivaihoisille riittää kerran tai pari viikossa.

Käytä hammaslankaa: Kerran päivässä

Miksi juuri näin? Harjaaminen ei riitä hammasvälien puhdistukseen. Erään tutkimuksen mukaan hammaslanka voi tosin olla turhaa!

Käytä tarvittaessa suuvettä, mutta älä käytä sitä heti hampaiden harjaamisen jälkeen

Miksi juuri näin? Suuvettä tulee purskutella vähintään puoli minuuttia, pelkkä muutaman sekunnin huljuttelu ei siis auta. Englantilaisten asiantuntijoiden mukaan suuvettä ei saisi käyttää heti hampaiden harjaamisen jälkeen. Suuvesi ei ole yhtä tärkeää kuin hampaiden harjaaminen, eikä sillä voi korvata harjausta.

Pese hampaasi: Kahdesti päivässä, niin, että toinen pesukerta on aamulla, toinen ennen nukkumaanmenoa

Miksi juuri näin? Kun nukut, sylkeä erittyy vähemmän. Tämä voi johtaa reikiintymiseen.

Pese hampaita kahdesti päivässä, kaksi minuuttia kerrallaan. Hampaat tulee harjata ienrajaa myötäillen, nytkyttäen samalla harjaa eteen ja taakse. Harjaa ei saa painaa kovaa!

Suuhun tulee jäädä pesun jälkeen fluoria, joten purskuttelua suurella vesimäärällä tulee välttää. Harjauksen jälkeen saa syödä ja juoda kahden tunnin kuluttua, kertoo Suomen hammaslääkäriliitto.

Laita antiperspiranttia: Ennen kuin menet nukkumaan

Miksi juuri näin? Antiperspirantti tukkii hikirauhasen kanavan. Jos antiperspirantin levittää ennen aamua, se tekee tehtävänsä yön aikana.

Vaihda partaterä: Kun se alkaa nyppiä ihoasi

Miksi juuri näin? Kun terä tylsyy, se ei ole enää parhaimmillaan. Huuhtele terä aina käytön jälkeen. Terät tulisi kuivattaa ilmavassa tilassa.

Pese silmälasit: Säännöllisesti

Miksi juuri näin? Lasit tulisi puhdistaa säännöllisesti puhtaalla kankaalla. Älä siis käytä pyyhkimiseen paitasi helmaa! Laseihin tarttuu päivittäin likaa, esimerkiksi ihosta irtoavaa rasvaa. Huolellinen puhdistaminen lisää lasien käyttöikää.

Leikkaa kynnet: Kerran viikossa tai kahdessa

Miksi juuri näin? Kynnet voi leikata myös tarvittaessa, silloin, kun ne käyttäytyvät kurittomasti.

Tässä näppärä vinkki kodin siivoukseen:


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja