"Käytin raskautta tekosyynä syömiselle" – esikoisensa saanut Emma, 23, laihdutti 38 kiloa: Yksi hetki muutti kaiken

Karsastatko ulkonäköäsi? Älä opeta lapsiasi samaan:"Aikuisille tuhannen taalan paikka" 1:47
Videolla psykologi kertoo, miten lapsille kannattaisi puhua ulkonäöstä.

Emman elämäntapamuutoksesta kertoo Daily Mail

Brittiläinen Emma Forrester, 23, lihoi raskaana ollessaan 44 kiloa. Hän painoi enimmillään noin 95 kiloa, mutta on nyt onnistunut pudottamaan liki 38 kiloa.

Yllättäen raskaaksi

20-vuotiaana Emma oli tullut raskaaksi. Se oli ollut hänelle täydellinen yllätys. Hän joutui muuttamaan elämäntyylinsä täysin vauvan myötä. Emman ja hänen poikaystävänsä Dominicin poika Finn syntyi elokuussa 2017.

– Minulla oli ollut tapana olla ulkona koko ajan ystävieni kanssa ja käydä kaikkialla. Nyt olin enemmän kotona.

Tuo aika oli Emmalle henkisesti raskasta. Häntä harmitti toistaa samoja rutiineja päivästä toiseen ja odottaa, että Dominic tuli töistä kotiin. Painokin ahdisti.

– Käytin raskautta tekosyynä syömiselle ja minulla oli koko ajan nälkä. Söin liian paljon välipaloja.

– Vastasyntyneen kanssa olin jämähtänyt paikalleni ja istuin sohvalla kaiket päivät syömässä.

Emma päätti tehdä elämäntapamuutoksen, kun hän totesi, ettei kehdannut jakaa Finnin ristiäiskuvia perheelleen sen vuoksi, että koki näyttävänsä itse niin kauhealta. Liikakilot ahdistivat häntä todella pahasti.

Lenkkejä ja dieetti

Emma keräsi rohkeutensa ja hankki salijäsenyyden. Ensimmäisellä kerralla hänestä tuntui siltä kuin kaikki olisivat tuijottaneet häntä. Niinpä hän piti jatkossa päällään isoja huppareita peittääkseen itsensä ihmisten katseilta.

Emma alkoi myös lenkkeillä pieniä matkoja. Hän ei ryhtynyt millekään ihmedieetille vaan piti syömänsä kalorimäärän kulutustaan alhaisempana. Apuna hän käytti kännykkäsovelluksia ja aktiivisuusranneketta.

– Poikaystäväni oli tukenani ja kannusti minua. Kävimme pyöräilemässä tai pitkillä kävelyillä.

Emma on muuttanut ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Ennen ruoka saattoi koostua croissanteista, einesruoista, noutoroasta ja välipaloista sekä karkista. Nyt hän syö salaattia, hedelmiä ja vihanneksia ja on jättänyt herkut vähemmälle. Hän juo nykyisin runsaasti vettä, kun ennen hän joi paljon limsaa.

Tsemppisanoja muille painon kanssa tuskaileville

Emma painaa nyt 57 kiloa. Hän kokee olevansa tyytyväisempi kroppaansa kuin aiemmin. Nyt hän haluaisikin ryhtyä personal traineriksi ja auttamaan niitä ensisynnyttäjiä, joilla on samanlaisia ongelmia kuin hänellä oli.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hänellä on muutama kannustava sananen sanottavana.

– Älä ole ankara itsellesi, se vie aikaa. Tosi monet ovat tulleet kysymään minulta, miten oikein tein tämän, mutta laihduttaminen on tosiaan vienyt aikaa. 

– Pitää olla kärsivällinen. Moni haluaa painon putoavan nopeasti.

Emmalla on joskus päiviä, kun hänellä on veltto ja pöhöttynyt olo. Hänestä tuntuu, että naisten kohdalla hormonitkin vaihtelevat kuukauden aikana. 

– Voin nyt henkisesti paljon paremmin ja tunnen oloni fyysisestikin terveemmäksi. Mieleeni on jäänyt pelko liittyen siitä, että jos tulen myöhemmin raskaaksi uudelleen. En halua lihoa takaisin samaan kokoon.

Lue myös:

    Uusimmat